Bamba Drissa (24) vluchtte weg uit Ivoorkust en kwam in een Italiaanse barak terecht. "Mijn leven hier is harder dan van waar ik vandaan kom".
Volledig scherm
Bamba Drissa (24) vluchtte weg uit Ivoorkust en kwam in een Italiaanse barak terecht. "Mijn leven hier is harder dan van waar ik vandaan kom". © IPS

Migranten in Italië: “Terugkeren met lege handen is onmogelijk, de schaamte houdt ons hier”

Ondanks erbarmelijke leefomstandigheden, eenzaamheid en werkloosheid, kiezen West-Afrikaanse migranten in Italië om te blijven waar ze zijn, ook al zouden ze de middelen hebben om terug te keren. “Het is de schaamte die ons hier houdt”, klinkt het, “we kunnen niet met lege handen naar huis.” IPS-correspondent Daan Bauwens trok naar Rignano Garganico in het zuid-oosten van Italië, waar enkele honderden, voornamelijk West-Afrikanen zonder documenten in een illegale nederzetting wonen. 

2 reacties

  • walter boelen

    6 jaar geleden
    Lijkt me dus duidelijk dat deze allemaal netjes terug gebracht moeten worden
  • Eida Lam

    6 jaar geleden
    De lonen in Italië zijn verschrikkelijk laag, ik ken persoonlijk iemand die daar werkt in beveiliging, wel die man krijgt welgeteld 600 EUR om voltijds te werken en krijgt twee dagen op voorhand zijn werkschema: dat werkschema is naar willekeur van de werkgever dag of nacht werk.