EPA
Volledig scherm
© EPA

Tusk wijst op "enorme uitdaging" van brexit, May op "positieve sfeer"

Europees raadsvoorzitter Donald Tusk denkt dat er nog voor de top van december voldoende vooruitgang geboekt kan worden in de gesprekken met de Britten over het boedelscheidingsluik van de Brexit. Tusk spreekt wel van een "enorme uitdaging". De Britse premier Theresa May, die vandaag in Brussel met Tusk sprak, heeft het dan weer over een "zeer positieve sfeer".

6 reacties

  • Gilbert Lagast

    6 jaar geleden
    Noord Ierse grens gaat zeker dicht anders heeft brexit geen zin als men langs daar de UK in kan .
  • Ivo Verherstraeten

    6 jaar geleden
    Weg met dat hele Europese gedoe heeft nog niks anders dan ellende veroorzaakt.
  • Marc Geerts

    6 jaar geleden
    Precies twee lijken op de foto en zulke mensen moeten wij vertrouwen. En maar handjes schudden en maar die brexit uitstellen , om mee te lachen of te huilen.
  • Carlo Blanckaert

    6 jaar geleden
    Tusk, wie gelooft die nog. Ongelooflijk dat ze die nogmaals als voorzitter van de Europese unie gekozen hebben. In Polen hangt hem een gevangenisstraf boven zijn hoofd als zijn periode voorbij is. Eén voordeel: Europa blijft de rechterlijke hervorming tegenhouden, zodat zijn fraude gedekt kan blijven.
  • bastiaan claeys

    6 jaar geleden
    "De rekeningen van meer dan 40 jaar te vereffenen?" Ze hebben 40 jaar miljoenen lidgeld betaald om dat financieel zwart gat dat de EU is overeind te houden. Ze zouden geld terug moeten krijgen... Laat elke lidstaat een referendum doen over het lidmaatschap van de EU, en al wat er over blijft van die dictatuur is een bende ouwe geldwolven die wat tegen mekaar zitten te zagen.
  1. TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Kiev ontruimt twee ziekenhuizen uit vrees voor Russische aanvallen

    TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Kiev ontruimt twee ziekenhui­zen uit vrees voor Russische aanvallen

    Lees hier al het nieuws terug van vrijdag 26 april over de oorlog in Oekraïne. Griekenland zegt dat het geen Patriot-systemen of luchtdoelraketten van het type S-300 aan Oekraïne zal leveren. De Oekraïense minister van Landbouw Mykola Solsky, die beschuldigd wordt van het zich toe-eigenen van staatsgrond voor hij deel uitmaakte van de regering, heeft zijn ontslag ingediend. Rusland heeft “enkele tientallen” tactische kernwapens gestationeerd in het Oost-Europese Wit-Rusland. En Oekraïne gebruikte voor het eerst langeafstandsraketten met bereik van 300 kilometer, heimelijk gestuurd door de VS.
  2. KIJK. Ontvoerde vrouw gered door boodschap op papiertje dat ze door het raam op straat kon gooien

    KIJK. Ontvoerde vrouw gered door boodschap op papiertje dat ze door het raam op straat kon gooien

    In de Franse stad Montpellier is een ontvoerde vrouw teruggevonden dankzij een aandachtig koppel. Het koppel vond een briefje op straat met een duidelijke boodschap: “Ik word vastgehouden. Bel de politie alstublieft.” Doaa en Kévin weten eerst niet wat hen overkomt en twijfelen of het niet om een grap gaat. Het koppel beslist het briefje uiteindelijk toch serieus te nemen en overhandigt het aan een politiepatrouille. Daarop treft de politie op het adres dat op het papiertje staat weldegelijk een ontvoerde vrouw aan. Ze werd ook geslagen door haar partner.