Videospeler inladen...

"Plots begon iedereen te lopen, dat was heel beangstigend"

VRT-journaliste Yasmine De Backer is in Londen, ze bevond zich in de drukke Regent Street toen daar plots paniek uitbrak. "We zijn een opticien binnen gevlucht, de winkelier heeft meteen de rolluiken laten zakken en alles op slot gedaan."

Yasmine De Backer vertelt hoe de vrolijke sfeer in Regent Street plots omsloeg. "Opeens was er overal politie en brandweer, we hoorden overal sirenes", vertelt ze. "Toen begonnen we te vermoeden dat er iets aan de hand was."

Om uit de drukte weg te raken, sloeg Yasmine een zijstraat in. "We dachten dat het daar rustiger zou zijn, maar daar liepen mensen ons in paniek tegemoet. Plots was er echt overal paniek, een massa mensen begon te rennen. Dat hebben wij dan ook gedaan, zonder dat we wisten wat er zich aan het afspelen was."

Beschutting in een brillenwinkel

"Ik zei onmiddellijk tegen de vriendin die bij me was, dat we samen moesten blijven en zo snel mogelijk ergens naar binnen moesten gaan. We probeerden eerst een gewoon gebouw binnen te gaan, toen dat niet lukte, zijn we een beetje verder een optiek binnen gevlucht. Daar was ook net een andere vrouw binnen gelopen. De winkelier heeft toen onmiddellijk beslist om alles op slot te doen en de rolluiken naar beneden te laten. Daarna hebben we een half uur in lockdown gezeten."

"Iedereen was heel ongerust, via onze smartphone probeerden we te weten te komen wat er aan de hand was. Maar na een half uur bleek dat het om vals alarm ging."

Uiteindelijk was er niets aan de hand, maar volgens Yasmine was het toch een beangstigende ervaring. "Op het moment dat je aan het lopen bent, heb je geen idee of er misschien iemand achter je aankomt."

Meest gelezen