© Hollandse Hoogte

“Met de trein de grens over moet makkelijker worden”

Met de trein de grens over moet in de toekomst makkelijker worden. Bijvoorbeeld met één ticketsysteem dat in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland geldig is. Ook moet er een eind komen aan de lange overstaptijden waar reizigers mee te maken krijgen zodra ze met de trein de grens over willen. De dienstregelingen moeten op elkaar afgestemd worden. Dat vindt het Beneluxparlement dat vrijdag op het gouvernement in Maastricht bij elkaar kwam.

De Limburger

De leden van het parlement dringen er bij hun regering op aan dat er een taskforce wordt opgericht die zich bezighoudt met het makkelijker maken van treinvervoer over de grens. Het parlement kan zelf geen besluiten nemen, maar alleen aanbevelingen doen.

© De Limburger

Knelpunten

Het was voor het eerst dat de leden in Maastricht bij elkaar kwamen. In het Beneluxparlement zitten twintig Kamerleden uit Nederland, twintig uit België en negen uit Luxemburg. Zij bespreken met name problemen en knelpunten in de grensregio.

Later op de dag spraken de parlementariërs ook nog over politie-inzet bij drugsoverlast en over grensoverschrijdend vrachtverkeer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer