De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman
Volledig scherm
De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman © REUTERS

Saudische kroonprins haalt hard uit naar geestelijke leider van Iran: "Khamenei is nieuwe Hitler"

De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman heeft in een groot interview met The New York Times hard uitgehaald naar ayatollah Ali Khamenei, de geestelijk leider van Iran. Hij noemde hem "de nieuwe Hitler in het Midden-Oosten''.  Het soennitische koninkrijk Saudi-Arabië en de sjiitische theocratie Iran zijn gezworen vijanden in de conflictrijke regio.

16 reacties

  • Mohamed Kabbal

    6 jaar geleden
    Iran heeft nooit iemand aangevallen in tegenstelling tot Saoedi-Arabië. Deze laatste zit achter alle aanslagen die zowel in het Midden-Oosten als Europa en Amerika worden gepleegd alsook genocides in Bahrein, Syrië en Jemen pleegt en de wereld kijkt verlamd toe en niemand die iets durft te ondernemen uit vrees voor Amerika.
  • Marc Haaren

    6 jaar geleden
    Is niet de nieuwe, is al enkele jaren zo goe bezig daar.
  • Henry Pirel

    6 jaar geleden
    George Patrick, gaat ons weer proberen af te leiden en de schuld in de schoenen van de USA en Israël te schuiven die er niets mee te maken hebben.
  • Simon Goezinne

    6 jaar geleden
    Elke oorlog kan je in een dogmatische religieuze context plaatsen.
  • George P Martou

    6 jaar geleden
    ja Rita, dat was wel TOEN hé en ook met de enorme hulp van de Soviet Unie aub ! we vergeten altijd de Soviet Unie maar ze hebben duizenden soldaten verloren in de strijd tegen Hitler ! zodus, nu niet Rusland als agressor beschouwen, nooit geweest trouwens ! en ook Iran niet ginder, wel USA in Irak zonder reden !