Ayoub El Khazzani
Volledig scherm
Ayoub El Khazzani © AFP

Staatsveiligheid kende dader van verijdelde aanslag Thalys al sinds 2012

TERRORISMEDe dader van de verijdelde aanslag op de Thalys in augustus 2015, Ayoub El Khazzani, was al sinds 2012 gekend bij de Staatsveiligheid. Dat blijkt uit het jaarrapport van het Comité I, de toezichthouder van de inlichtendiensten, waarover La Libre Belgique vandaag bericht.

27 reacties

  • Lieven De Bruyn

    6 jaar geleden
    Er is maar 1 groep beter georganiseerd dan dat terroristentuig, en dat zijn de 'sossen' haters. Om het even wat er fout loopt in de wereld, links heeft er blijkbaar schuld aan...staan die lezers op een rechtse loonlijst of zo? In ieder geval; de situatie van de werkman is er, onder deze regering zonder links, heel sterk op achteruit gegaan. De rijken kunnen hun plezier niet op, dat is waar... Ik ga voor de allereerste keer rood stemmen.
  • yves Strubbe

    6 jaar geleden
    Zo lang geen misdaden gebeuren zijn zij niet aan te houden of te straffen. Zij treffen ons door onze vrijheid. Ik zou die wel niet willen missen. Het wordt wel tijd dat ook kleine vergrijpen strenger gestraft worden, om al die blanco dossiers te vermijden.
  • Lodewijk CAENEN

    6 jaar geleden
    En dat weten ze nu al??? Meer dan twee jaar na het gebeuren? Wat een snelheid!
  • Fons Casteels

    6 jaar geleden
    De enige manier om te beletten dat potentiële islamterroristen echte islamterroristen worden, is Guantánamo: een gevangenis waar potentiële moordenaars geïsoleerd worden van de buitenwereld, geen internet hebben, geen gsm hebben, geen terreurplannen kunnen uitleggen aan hun bezoekers. Maar zelfs als ze bij ons langer dan 48 uur opgesloten worden, protesteren zgn. mensenrechtenorganisaties al.
  • Gaston Foubert

    6 jaar geleden
    Ze zijn toch allemaal gekend maar worden pas aangehouden/opgespoord nadat de ramp gebeurd is.