© Facebook/Nicole McGrillen

Nicole moest smeken voor het leven van haar zoontje toen overvallers een slagersmes tegen zijn keel hielden

Een man en een vrouw uit de Ierse stad Belfast hebben donderdagnacht hun ergste nachtmerrie meegemaakt. Twee inbrekers waren hun woning binnengedrongen om hun kostbaarste spullen te stelen. Maar toen ze de twee mannen op heterdaad betrapten, zetten ze hun zes maanden oude zoontje een mes op de keel.

nadb

Nicole McGrillen (21) schrok donderdagnacht plots wakker toen ze enkele inbrekers door haar spullen hoorde rommelen. Samen met haar partner Philip McDowell stond ze meteen op om de daders te confronteren. En dan ging het fout.

Eén man trok een mes en zette dat tegen de keel van het zes maanden oude zoontje van het koppel, Finley. Daarop graaide de andere dader een laptop, smartphones, een handtas en alle kerstcadeautjes mee. Nadien kozen ze in allerijl het hazenpad.

“Gesmeekt voor zijn leven”

Hoewel ze nu een heleboel waardevolle spullen kwijt zijn, is het koppel vooral blij dat iedereen veilig is. “Het was zo beangstigend”, zegt Nicole. “Ik heb moeten smeken voor het leven van onze zoon. Welke rotzakken zetten nu een mes tegen de keel van een zes maanden oude baby?!”

De politie heeft intussen bevestigd dat ze een onderzoek hebben opgestart. “We hebben rond 2.10 uur ’s nachts een oproep gekregen over een inbraak”, klinkt het. “Twee mannen waren een huis binnengedrongen en hadden zich bewapend met messen uit de keuken. Even later kon de politie twee mannen, die aan de beschrijving voldeden, tegenhouden in een verdacht voertuig.”

De daders zijn 25 en 30 jaar oud. Ze zitten momenteel in de gevangenis en worden beschuldigd van inbraak met geweld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer