Ablestock
Volledig scherm
Ablestock © thinkstock

Onderwijskoepels vragen uitstel duaal leren :"Chronisch uitstelgedrag", reageert Voka

Een jaar uitstel voor het duaal leren, waarbij leerlingen op school en op de werkvloer leren, zou onaanvaardbaar zijn. Zo reageert ondernemersorganisatie Voka zaterdag op de oproep van twee onderwijskoepels in de krant De Morgen om duaal leren pas op 1 september 2019 van start te laten gaan. Mogelijk buigt de Vlaamse regering zich komende week over het dossier, samen met de hervorming van het secundair onderwijs. 

9 reacties

  • Karel Van Geel

    6 jaar geleden
    Het enige waarvoor onderwijskoepels zich inzetten is schooien voor meer geld zonder daar iets concreets voor in de plaats te stellen. zolang men deze organisaties blijft sponsoren met belastinggeld zonder werkelijk te controleren wat er tot de laatste cent mee gedaan wordt zal dit probleem niet opgelost worden en zullen ze steeds meer willen.
  • Eddy DESMET

    6 jaar geleden
    De excellenties hebben iets "nieuws" ontdekt in Zwitserland en het kan niet snel genoeg overgenomen worden in Vlaanderen. Alleen ... het gebeurt weer holder de bolder, waardoor het gedoemd zal zijn te mislukken. Haast en spoed is zelden goed, of niet, mevrouw Crevits ?
  • Anonymous

    6 jaar geleden
    Wist niet wat het was. Leercontract dus. Weer zo'n idiote term. Let wel, Ik heb geen kinderen. Vandaar men ontwetendheid.
  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    Geen bezwaar als die werkende studenten dan ook in verhouding wettelijk verloond dienen te worden en niet uitgebuit zoals op leercontract.Ook moet er vrije keuze blijven om wel fulltime te studeren en niet gedwongen worden in dat duaal onderwijs door de richting die ze kiezen.
  • Wouter Van Baelen

    6 jaar geleden
    Onze zoon is dit jaar begonnen met duaal leren. Dit komt net op tijd. Nu gaat hij met plezier naar 'zijn werk om ervaring op te doen en te leren. En niet als goedkope werkkracht beste Luc. Anders was hij zoals vele schoolmoe kinderen gestopt zonder diploma. Ik kan dit systeem alleen maar toejuichen. We lopen hier 20 jaar achterop t.o.v. Zwitserland en Duitsland.