© BELGA

Dokter rijdt 42 kilometer te snel: boete wordt verscheurd door rechter

Een huisarts uit Roermond is vrijgesproken van een fikse verkeersboete die ruim 800 euro bedroeg. Reden: de arts was op weg om een patiënt te redden.

mige

De huisarts werd op een rechte weg buiten de bebouwde kom geflitst terwijl hij 42 kilometer te snel reed op een weg waar je maximum 60 km per uur mag rijden. De dokter deed dat echter omdat hij net een noodoproep had gehad van een van zijn patiënten die met benauwdheid kampte en bloed overgaf.

De kantonrechter oordeelde dat ook dokters zich aan de verkeersregels moesten houden, maar dat in dit geval, en gezien het feit dat het op een rechte weg buiten de bebouwde kom gebeurde, de dokter zijn boete kwijtgescholden werd. Advocaat Ludo Hameleers had net daarvoor in zijn pleidooi naar voren gebracht dat, moest de dokter werkelijk het leven van zijn patiënt gered had hij wellicht een onderscheiding had gekregen, maar nu opgezadeld zat met een boete. “Nu de spoed achteraf niet zo hoog bleek te zijn, wordt hij getrakteerd op een bon, dat is heel vreemd.” De officier van justitie wilde de boete nog halveren tot 400 euro, maar daar ging de rechter dus niet in mee. Hij ontsloeg de arts van rechtsvervolging.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer