De watertoren in Aalst kleurt de komende dagen oranje.
Volledig scherm
De watertoren in Aalst kleurt de komende dagen oranje. © Foto Rutger Lievens

Gebouwen, monumenten en plaatsen in ons land kleuren oranje om geweld tegen vrouwen aan te kaarten

1 op 3 vrouwen in de wereld is slachtoffer van lichamelijk of seksueel geweld. Om de aandacht te vestigen op dat probleem organiseert vrouwenorganisatie Zonta de actie 'Orange Your City' in het kader van de campagne  ‘Zonta Says No To Violence Against Woman’. Een aantal officiële Belgische plaatsen, monumenten en gebouwen kleuren daarom vanaf vandaag tot 10 december oranje.

12 reacties

  • Bernd Vaes

    6 jaar geleden
    En waarom wordt gezwegen over het seksueel geweld tegen mannen? Seksueel geweld is een ernstig probleem, maar men mag het niet in één enkele richting zien, anders vervalt men in sexisme.
  • Raoul Hoylaerts

    6 jaar geleden
    misschien daders écht straffen ipv hier en daar lichtjes te branden...
  • Stan Vankoo

    6 jaar geleden
    Dat zal zeker een oplossing zijn...
  • chantal vanlaere

    6 jaar geleden
    Triestig elke dag zijn vrouwen onderdrukt onder het mom van vrijheid van religie, Wij zijn allemaal moeder dochters grootmoeders, maar de mannenmaatschappij laat niet graag zijn macht vallen zie, dossier Weinstein . Geweld is niet enkel fysiek maar meeste is onderdrukking en geen partij die hier in ons land zelfs een vrouw als kop voert,triest verandering begint bij je zelf, niet aanvaarden dat vrouwen onderdrukt worden door macht religie of wet
  • Walter Claeys

    6 jaar geleden
    Hoe zit het met geweld van vrouwen tegen mannen? Of denkt men dat dit slechts uitzonderlijk voorvalt? Je moest eens weten... Wacht tot er een metoo-golf komt van mannen!