Antwerp opent nieuwe Tribune 1, maar maakt meteen nieuwe bouwplannen bekend

Antwerp opende gisteren de nieuwe Tribune 1. Ze werd plechtig ingehuldigd door Paul Gheysens, eigenaar van Antwerp én met Ghelamco de bouwheer van de nieuwe tribune, en Antwerps burgemeester Bart De Wever. Tegelijk kondigde de club al meteen nieuwe bouwplannen aan.Vanaf januari wordt ook Tribune 4 aangepakt. Die wordt omgebouwd tot infrastructuur voor de jeugd met op de bovenste verdiepingen een familietribune.

Gert Gysen

De nieuwe Tribune 1 is in een recordtijd van 20 weken gebouwd. Het verleidde burgemeester Bart De Wever tot een grapje: “De tribune stond er in twintig weken? Wij gaan de Oosterweel bouwen in 19 weken. Paul Gheysens heeft gezegd dat hij dat voor ons kan doen. Jarenlang hebben ze ons uitgelachen als tweede klasse-stad. Nu lachen ze niet meer en binnenkort krijgen ze misschien schrik", aldus De Wever die door een deel van de fans werd uitgefloten.

Eigenaar Paul Gheysens sprak voor de aftrap de fans toe. “Samen met Luciane D’Onofrio hebben we Antwerp opnieuw op de kaart gezet”, zegt Gheysens. “We willen in dit stadion een moderne voetbalbeleving creëren. Met verenigde krachten overwinnen we de moeilijke momenten en kunnen we samen topmomenten beleven.”

De tribune heeft 5600 zitjes en bevat onder meer 20 loges, een restaurant voor 700 personen en 10 zalen. De spectaculairste nieuwigheid is de Diamond Box. Een loge van waaruit fans zicht hebben op de spelerstunnel. Ook opvallend: in de kleedkamer van Antwerp zijn 18 douchekoppen. Voor een wedstrijd wil dat zeggen dat elke speler zijn eigen douche heeft, want er mogen maar achttien spelers op een wedstrijdblad. De tribune bestaat uit vijf verdiepingen. Op het gelijkvloers is er naast de Diamond Box ook plaats voor de perszaal en alle voorzieningen voor de spelers. Een verdiep hoger is de supporterszone met een foodstreet. Hoe hoger je gaat hoe luxueuzer alles wordt. Verdieping twee is een open VIP-ruimte, op de derde etage is er een groot restaurant voor 700 personen en op het vierde verdiep zijn de loges gevestigd. Verdiep vijf is voorbehouden voor de pers.

Nieuw soort abonnementen

Michael Gheysens gaf ook details bij de nieuwe abonnementsformule die wordt uitgewerkt: “We willen weg van het feit dat een supporter voor het seizoen een abonnement koopt en dan een heel seizoen op datzelfde plekje zit. Neen, wij gaan flexibele abonnementsformules invoeren. Waarbij de supporters hun abonnement kunnen upgraden en downgraden per wedstrijd. Bijvoorbeeld: een supporter die normaal op een gewone plek zit in Tribune 1 kan voor een bepaalde wedstrijd – als hij eens een zakenrelatie wil meebrengen ofzo – upgraden naar de VIP-formules. Maar net zo goed kan iemand die altijd VIP is ook eens op een gewone plaats gaan zitten. Zij kunnen dat per wedstrijd aanvragen via de website.”

Verder maakte de club bekend het Kwadro-gebouw te willen afbreken en twee nieuwe oefenvelden aan te leggen.

© TOM GOYVAERTS/GMAX AGENCY

© TOM GOYVAERTS/GMAX AGENCY

© TOM GOYVAERTS/GMAX AGENCY

© TOM GOYVAERTS/GMAX AGENCY

© TOM GOYVAERTS/GMAX AGENCY

© Photo News

© TOM GOYVAERTS/GMAX AGENCY

© TOM GOYVAERTS/GMAX AGENCY

© TOM GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer