© Het Nieuwsblad

Weduwe vermoorde zestiger faalt bij leugendetectortest

Nina V., de weduwe van zestiger Johan Verhaeghe die begin mei werd neergeschoten in Kampenhout, is door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst en in verdenking gesteld voor de moord op haar echtgenoot. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Volgens de krant faalde de vrouw voor een test met de leugendetector. Het parket Halle-Vilvoorde bevestigt dat de vrouw onder aanhoudingsbevel werd geplaatst en in verdenking is gesteld, maar geeft verder geen commentaar.

De 66-jarige Verhaeghe werd in de nacht van 3 op 4 mei gedood op de oprit van zijn woning, in de Zeypestraat in Kampenhout. De man werd rond middernacht, toen hij aankwam bij zijn woning, met één schot gedood. Pas rond 02.30 uur zou zijn echtgenote hem hebben aangetroffen toen ze zich zorgen maakte en poolshoogte ging nemen. De vrouw verwittigde daarop de buurvrouw, die op haar beurt de hulpdiensten verwittigde.

In de dagen en weken na de feiten achterhaalden de speurders dat Verhaeghe rond 18.00 uur zijn winkel in Schaarbeek afgesloten had, maar pas rond 21.00 uur was aangekomen op de tafeltennisclub waar hij deel van uitmaakte. Nochtans lag die op slechts een kwartier rijden. Wat de man in die tijdsspanne deed, is niet duidelijk. Ook bleek dat hij de laatste tijd stiekeme contacten had met zijn twee dochters uit een eerder huwelijk.

Mogelijke verdachten leverde het speurwerk echter niet op, tot weduwe Nina V. en de zoon van het koppel, Amaury, aan een leugendetectortest werden onderworpen. Zoon Amaury mocht na de test beschikken, maar uit de test bleek dat de weduwe wel leugenachtige verklaringen had afgelegd. De vrouw werd daarop door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Volgens Het Laatste Nieuws houdt de vrouw haar onschuld staande. Ze verschijnt volgende week voor de Brusselse raadkamer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER