© Photo News

Tanner Putt boekt eerste profzege in Canada

Tanner Putt (United Healthcare) heeft de tweede etappe in de Ronde van Alberta (Can/2.1) gewonnen. De Amerikaan toonde zich na 182 kilometer van Kananaskis naar Olds de snelste in een sprint met twee. Hij haalde het voor thuisrijder Alexis Cartis (Canadese selectie). Tien seconden later won de Amerikaan Tyler Williams de sprint van het peloton. Colin Joyce, de de openingsrit won, behoudt zijn leiderstrui.

Putt toonde zich in het koude Canada, 10 graden en bijna de hele dag regen, de meest bedrijvige in het peloton en ontsnapte met Alexis Carter. Het peloton, met slechts twee World Tourploegen aanwezig en 98 renners in koers, wist de achtervolging niet meteen te organiseren en het duo bleef nipt vooruit aan de finish. In de sprint toonde Putt zich de snelste, goed voor de eerste profzege van de 24-jarige Amerikaan.

Onderweg gaf Stijn Devolder, één van de twee Belgen in koers, trouwens op.

De Amerikaan Colin Joyce (Axeon Hagens Berman) behoudt zijn leiderstrui en telt zeven seconden voorsprong op zijn landgenoten Alex Howes en negen op Robin Carpenter. Piet Allegaert, stagiair bij Trek-Segafredo, staat zeventiende op 2:20.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer