© Photo News

Sterke Boonen: “En dat op mijn reservefiets”

Tom Boonen verraste in de straten van Brussel Arnaud Démare en Nacer Bouhanni. Hij bewees nog steeds over snelle benen te beschikken en wil scoren op het WK. Om te winnen in Brussel had hij niet eens zijn goede fiets nodig. “Die waren al naar Canada.”

rahe

Het was ietwat verrassend dat Boonen en niet Marcel Kittel het speerpunt was bij Etixx-Quick Step. “Dat hebben we gisterenavond afgesproken”, aldus de winnaar. “We rijden een gelijkaardig programma en strijden beiden om het kopmanschap voor het WK in Qatar. Ik heb hem gisteren uitdrukkelijk gevraagd om mijn kans te mogen gaan en beloofde hem de komende weken voor hem te werken. Dat ik het dan kan afmaken, is een dubbele reden om blij te zijn. Ik ben dan ook zeer trots om hier een tweede keer te winnen.”

Reservefiets

De ploeg zette Boonen perfect af. “Ik had gevraagd om me niet te vroeg af te zetten, wat ik weet dat het hier een verraderlijke finish is. Een sinecure was het niet om hier te winnen, want ik reed met mijn reservefiets. De goede zijn al naar Canada voor volgende week, deze lag nog in de auto. Op 100 meter van de finish kon ik een tandje kleiner schakelen en voelde ik dat er nog wat opzit.”

Boonen is in tegenstelling tot enkele andere WK-favorieten niet actief in een rondekoers. “Ik rijd een alternatief programma in aanloop naar het WK. Het is zaak om zo fris mogelijk te zijn na een zwaar seizoen. Ik koers nu elk weekend, maar werk in de week maar twee trainingen af. Ik heb ambities voor het WK. Na mijn val vorig jaar wilde ik nog één keer tonen dat ik het niveau kan halen en mijn voet naast die van de snelle mannen kan zetten. Ik voel me nog niet super, maar mijn sprint zit goed”,aldus Boonen.

Démare: “Seconde te laat gereageerd”

“Ik moet mijn teamgenoten bedanken omdat ze het volste vertrouwen in mij hadden”, stelde Démare na afloop. “Tijdens de ploegbespreking vrijdag hadden ze gezegd dat ik de kopman was. Ikzelf wou de boot wat afhouden omdat ik nog niet top ben na mijn val in Poitou Charentes en een voor mij lastige GP Plouay. Maar ze oordeelden dat ik de beste sprinter was en dat ze dus voor mij gingen werken. Ik ben dan ook tevreden dat ik tweede ben geworden na Boonen. Had ik een seconde eerder gereageerd, dan had een zege er wellicht ingezeten. Na mijn val ben ik al tevreden dat ik opnieuw op het podium sta. Dat geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden.”

Bouhanni: “Laatste rechte lijn niet te onderschatten”

Een derde plaats, meer zat er niet in voor woelwater Bouhanni. “Ik had het wiel gekozen van Boonen en plaatste me dus netjes achter de Etixx-Quick Step-trein. Plots geraakte ik ingesloten op de rechterkant en daarom moest ik me te lang inhouden om eruit te kunnen komen. Wanneer dat dan toch lukte, was het al veel te laat”, sakkerde Bouhanni. “Ik vind het ook niet vreemd dat Boonen naar voor geschoven werd als dé sprinter bij Etixx-Quick Step. Hij is immers al een tijdlang heel goed in conditie en toonde dat met enkele overwinningen. Vergeet ook niet dat dit een lastige koers is. Bovendien is de laatste rechte lijn niet te onderschatten. Het gaat hier licht omhoog en het is dus iets voor renners met veel kracht in de benen. Ik had natuurlijk veel liever gewonnen, maar gezien de omstandigheden mag ik nog tevreden zijn met de derde plaats.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer