Daar is koning Winter: komend weekend en week erna winterse buien in heel Vlaanderen

© Jo Laridon

Koning Winter doet zijn intrede. De temperaturen nemen stilaan een duik en de kans op sneeuw neemt toe. Ook in Vlaanderen. Komend weekend kan er overal (smeltende) sneeuw vallen.

Tom Le Bacq

In de Ardennen is de sneeuw afgelopen nacht waarschijnlijk al hier en daar blijven liggen. Ook in de rest van het land is de kou ingetreden: het West-Vlaamse Meulebeke kreeg gisteren een flink pak stofhagel te verwerken. En zeker in de tweede helft van de week wordt het overal echt winters. “Maandag en dinsdag krijgen we nog gewoon frisse dagen met een graad of acht”, zegt weerman Frank Deboosere. “Daarna begint een winters-wisselvallige periode met zeker in de Ardennen sneeuwbuien. Zeker naar het einde van de week kunnen die buien ook in Vlaanderen een winters karakter krijgen. En ’s nachts vriest het lichtjes.”

Het gaat om koude lucht uit het noorden waar ook veel neerslag bij zit, het wordt dus afwachten hoe die neerslag zal uitvallen met die koude temperaturen. “Zeker in de Ardennen zal het vaak echt winterse neerslag zijn”, zegt Deboosere.

Tegen het eind van de week zal het overdag licht vriezen in de Ardennen, in het centrum van het land zullen de maxima rond de drie graden liggen.

En daarna? “De eerste vooruitzichten lijken ook daarna nog op een winters weerbeeld te wijzen”, zegt het KMI. “We verwachten ook in de week tussen 3 en 9 december nog perioden met winterse neerslag in de Ardennen en soms elders in het land. De temperaturen zullen in het centrum van het land niet boven de vijf graden gaan, en ’s nachts zal het nog steeds licht vriezen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen