Direct naar artikelinhoud
HET WEER

Nachtvorst, ijsplekken, sneeuw en korrelhagel: de winter komt er écht aan

De temperaturen dalen geleidelijk naar waarden tussen 0 en 5 graden met lichte nachtvorst.Beeld Thinkstock

De winter maakt de komende dagen echt zijn intrede. In de Ardennen kan er sneeuw vallen en ook elders zijn buien met een winters karakter mogelijk. Het KMI verwacht ook lichte nachtvorst.

Deze namiddag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Er zijn nog enkele plaatselijke buien, al zou het aan de kust grotendeels droog blijven. De maxima schommelen tussen 1 graad op de Hoge Venen en 7 graden aan de kust.

Vanavond wordt het tijdelijk droger met opklaringen. Plaatselijk is er kans op rijm- en ijsplekken, vooral dan ten zuiden van Samber en Maas. In het tweede deel van de nacht bereikt een actieve storing het westen van het land en schuift snel over de rest van het land. In de Ardennen is de eerste neerslag winters van karakter. De minima gaan van -1 tot 5 graden.

Morgen bepaalt de actieve regenzone nagenoeg de hele dag ons weer. Het wordt vrij winderig en tijdelijk iets zachter, met maxima die schommelen tussen 4 graden op de Hoge Venen en 10 graden aan de kust.

Vanaf dinsdag wordt het opnieuw kouder met af en toe enkele buien. Hier en daar kan er korrelhagel vallen. De maxima liggen tussen 3 graden in de Hoge Venen en 7 of 8 graden in het centrum.

Winterse neerslag

Van woensdag tot zaterdag verwachten we aanhoudend wisselvallig weer. Droge perioden met opklaringen wisselen af met enkele buien. In de Ardennen gaat het meestal om sneeuwbuien. Elders kan de neerslag af en toe ook winters worden. De maxima schommelen woensdag nog tussen 2 en 7 graden, maar dalen geleidelijk naar waarden tussen 0 en 5 graden, met lichte nachtvorst.