Hoofdinspecteur krijgt klappen tijdens interventie in Hasseltse uitgaansbuurt: “De maat is vol”

In de nacht van zaterdag op zondag raakte een hoofdinspecteur van de politie Limburg Regio Hoofdstad gewond tijdens een tussenkomst in het Hasseltse uitgaansleven. Hij wilde tussenbeide komen toen hij enkele rake klappen in het gezicht kreeg.

lmas

De politieman wilde bijstand verlenen bij een incident in de Badderijstraat in Hasselt. Tijdens zijn tussenkomst keerde één van de partijen zich tegen hem waarbij hij enkele rake klappen in het gezicht kreeg. De hoofdinspecteur is hierdoor werkonbekwaam. De 23-jarige verdachte werd vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden. Vier anderen personen werden ook opgepakt voor het verstoren van de openbare orde, maar zij werden deze voormiddag al terug vrijgelaten.

Prioriteit

Hasselts burgemeester Nadja Vananroye veroordeelt streng het geweld tegen de agenten. “De maat is hiermee meer dan vol”, klinkt het. “Een veilig uitgaansleven is een prioriteit voor mij als burgemeester. Hasselaren, bezoekers van buiten onze stad én ordediensten moeten de garantie hebben dat ze veilig zijn in onze uitgaansbuurten. Daarom dat ik eerder deze maand al het initiatief genomen heb om verschillende horeca-uitbaters uit de Hasseltse binnenstad met alle bevoegde diensten rond te tafel te brengen. Samen zullen we kijken welke bijkomende maatregelen we kunnen nemen om die veiligheid extra te garanderen.”

Vananroye bevestigt dat het niet de eerste keer is dat er in de Badderijstraat problemen ontstaan in het uitgaansmilieu. “Politie en stadsbestuur volgen dit van heel dichtbij op. We zullen de betrokken zaakvoerders dan ook snel uitnodigen voor een gesprek.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen