© Photo News

Darcis kansloos onderuit in laatste wedstrijd tegen Frankrijk: opnieuw geen Davis Cup-eindwinst voor België

België heeft ook in 2017 geen allereerste Davis Cup-winst op het palmares kunnen bijschrijven. In de allesbeslissende wedstrijd ging Steve Darcis (ATP 76) kansloos onderuit tegen de Fransman Lucas Pouille, het werd 3-0 (6-3, 6-1 en 6-0). Frankrijk wint zo voor de tiende keer het prestigieuze toernooi, terwijl België opnieuw naast die illustere eerste zege grijpt en voor de tweede keer in drie jaar verliezend finalist is.

svar

Steve Darcis kende geen al te beste start van de wedstrijd. In de eerste game werd het 1-0 voor Lucas Pouille na een felbevochten deuce. Onze landgenoot kwam meteen daarna op 40-0 en leek zo zijn eerste game binnen te halen, maar de Fransman brak alsnog door de opslag van Darcis heen en voegde er een blanco spel aan toe, waardoor Darcis al meteen op een 3-0 achterstand kwam in de eerste set. Hij kon nadien zelf enkele games binnenhalen, maar setwinst kwam door een opeenstapeling van foutjes nooit in zicht. De eerste set zou uiteindelijk door Pouille gewonnen worden (6-3).

© Photo News

Darcis leek allerminst uit zijn lood geslagen en opende de score meteen in de tweede set. Het was een sprankeltje hoop voor de Belgen, maar die hoop werd meteen uitgewist door wat nadien volgde: een heuse demonstratie van het nummer achttien van de wereld, die het spel domineerde en in geen tijd ook de tweede set naar zich toe trok (6-1). De veer was nadien gebroken bij Darcis, die ook in de derde set geen antwoord had tegen het uitstekende spel van Pouille en zelfs geen game meer kon winnen. Het werd 6-0, waardoor Pouille in amper anderhalf uur de wedstrijd besliste en zijn land zo de eindwinst bezorgde in de Davis Cup.

© REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer