VIDEO. Brand aan elektrisch vuurtje zet woning in lichterlaaie

In een woning aan de Alfons De Grauwelaan in Berlare is zaterdag rond 13 uur een hevige brand ontstaan. Oorzaak bleek een defect aan een elektrisch vuurtje. Zowel gelijkvloers als op de eerste verdieping is de schade groot.

svov

“De brand ontstond aan een elektrisch vuurtje met ventilator”, zegt Luc De Block van de brandweer van Berlare. “Het vuur ontstond in de leefruimte. In een mum van tijd werd een ravage aangericht in de gerenoveerde woning. Die was opgetrokken in houtskeletbouw, waardoor alles zeer snel ging.”

Een deel van het dak werd opengemaakt met een kettingzaag om zo van bovenaf de brand te bestrijden. Een uur nadat het vuur uitbrak, hadden de hulpdiensten het onder controle. “Maar de benedenverdieping en de eerste verdieping zijn totaal verloren, op zolder konden we de brand stoppen. De achterbouw is niet uitgebrand maar liep wel veel rookschade op. De buren bleven gevrijwaard van schade.”

De bewoners ondernamen zelf een eerste bluspoging, zonder succes. “En wij hadden het lastig om het vuur te bestrijden omdat het ontstond achter een venster die barstte, waardoor er extra zuurstof binnenkwam en de brand werd aangewakkerd”, vertelt De Block.

Appartementsgebouw ontruimd

De bewoners raakten tijdig naar buiten, niemand raakte gewond. “Het appartementsgebouw naast de woning werd door de politie ontruimd”, zegt burgemeester Katja Gabriëls (Open VLD). “De bewoners van de getroffen woning kunnen worden opgevangen bij familie, die ook in Berlare woont.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus