.
Volledig scherm
. © EPA/rv

Vergeet Bill Gates of Jeff Bezos: Mansa Musa is de rijkste man aller tijden

Amazon-CEO Jeff Bezos heeft deze week de mytische kaap van 100 miljard dollar (83 miljard euro) gerond. Daarmee laat hij Bill Gates (90 miljard dollar) vrij ver achter zich. Maar de allerrijkste man ooit is wellicht koning Musa Keita I. “Zijn rijkdom was gewoon onvatbaar.”

36 reacties

  • Danny Govaerts

    5 jaar geleden
    Als hij dan toch zo bewezen rijk moet geweest zijn . Hebben zijn na komelingen een grote verspilzucht gehad moeten hebben . Of ze zijn berooft van hun goederen in de eeuwen nadien. Hij had zijn rijkdom beter gedeeld met zijn volk had er nu misschien niet zo veel armoede geweest..
  • mich deur

    6 jaar geleden
    Inderdaad Rothschilds ,Mark Zuckerberg face book 44,6 miljard dollar, Microsoft-oprichter Bill Gates (75 miljard dollar), Zara-oprichter Amancio Ortega, de investerings goeroe Warren Buffett, de Mexicaanse telecom-baas Carlos Slim, en Amazon-oprichter Jeff Bezos. Een ding hebben ze gemeen,ze komen allemaal uit dezelfde Staat.
  • Christian Deckers

    6 jaar geleden
    Het is niet het aantal dollars wat een rijke interesseert (hij weet ook wel dat hij die nooit opgesoupeerd kan krijgen) maar wel de MACHT + AANZIEN die die bergen dollars opleveren. Herverdeling is het domste wat je kunt doen want binnen het uur is die gelijkheid al verleden tijd. Overigens, als een arme de macht zou hebben, is dat dan beter? Macht is bijna altijd een vies gegeven, ook macht die niks met geld te maken heeft.
  • Remi Verbeke

    6 jaar geleden
    Wanneer het geschatte vermogen $490.000.000.000.000.000,- (vierhonderdnegentigduizend triljoen dollar) van de bankiersfamilie “De Rothschild” onder de wereldbevolking verdeeld zou worden dan zou iedere wereldburger 70 miljoen dollar ontvangen, dus heeft Marius Coolen hier wel meer dan gelijk
  • eric van der jeugdt

    6 jaar geleden
    dikke zever de rothschields zijn nog een pak rijker. 2 biljoen dollar dat is geen kattenpis he. zie youtube en andere artikels op het web.