Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Nederlands-Belgische alliantie pleit voor statiegeld op plastic flesjes en blikjes

MILIEUVERVUILINGDe druk uit de samenleving om met uitbreiding van statiegeld het zwerfafvalprobleem aan te pakken, neemt snel toe. Negentien organisaties in Vlaanderen en Nederland werken sinds vandaag samen om de overheden in beide landen te manen tot opschaling van retourpremies op drankflesjes en -blikjes, meldt het Nederlandse Trouw.

19 reacties

  • Maurice Verheyen

    6 jaar geleden
    Er vullen veel te veel mensen hun zakken met de huidige toestand. En veel mensen steunen hier de graaikultuur. En de belastingbetaler draait hier met plezier op voor de kosten van het verwerken, ophalen, en opruimen van alle viezigheid die dagelijks in de natuur en op straat weggesmeten wordt. Met het statiegeld systeem betaald de vervuiler en niet de belastingbetaler!
  • Benny Bertrant

    6 jaar geleden
    Ik lach daarmee, die wet komt er nooit. Of, er word niets meer verkocht in plastiek of blikjes. Multinationals noemen ze dat. Wie gaat er zo'n afvalbak plaatsen? Die stoppen gewoon met de verkoop! Wie gaat er zo'n stinkbak op zijn eigendom zetten en dan nog te voorzien van het nodige geld. Bij Fortis mag men maar éénmaal p/week muntstukken gaan ophalen.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Dus diegenen die vervuilen betalen dan evenveel als zij die dat niet doen .... weer zo'n onzinnige maatregel die enkel het leven duurder maakt. Beter sluikstorten en vervuilen radicaal bestraffen met torenhoge boetes, het zal snel opgelost zijn.
  • Jan Van Rompaey

    6 jaar geleden
    Minimum 1€ statiegeld. En geen verontschuldigingen.
  • john Roderigas

    6 jaar geleden
    het zijn enkel de verkopers die er tegen zijn, vroeger een 50 jaar geleden bestond dit in Vlaanderen, zogezegde slimme ministers hebben dit afgeschaft door druk van de middenstand, en nu willen ze enkel dat de belasting betaler opdraait voor de toestellen en het verzamelen.