Politie en amokmakers clashen nu ook in Ronse: twee agenten in het ziekenhuis, drie heethoofden in de cel

© Photo News

Tijdens de nacht van zaterdag op zondag kwam het op de Grote Markt van Ronse tot een zware vechtpartij tussen politie en een tiental heethoofden.

fdv

Twee politieagenten in elkaar geslagen en drie gerechtelijke aanhoudingen, na hoogdringende politiebijstand vanuit Oudenaarde en Brakel: dat is het triestige bilan van een gewelddadig incident in de uitgaansbuurt van de taalgrensstad.

Drie mannen opgepakt

“De afgelopen nacht is het in het centrum van Ronse tot een incident gekomen, waarbij een aantal personen zich tegen de politie heeft gekeerd. Hierbij geraakten twee agenten van Zone Ronse gewond met arbeidsongeschiktheid tot gevolg. Twee mannen, 33 en 38 jaar, uit Ronse worden in de vooravond voorgeleid bij de onderzoeksrechter en een derde minderjarige moet voor de jeugdrechter verschijnen”, zo bevestigde gisteren de parketmagistraat van Oost-Vlaanderen.

Het was ongeveer een half uur na middernacht toen op het marktplein, vlak bij de Hospitaalstraat, een politiepatrouille werd geconfronteerd met heethoofden. In geen tijd escaleerde de interpellatie tot een trek- en duwwerk. Om bijstand te verlenen arriveerde vrij snel een tweede patrouille ter plaatse; maar de gemoederen geraakten nog meer verhit en het ging er hardhandig aan toe.

Vrouwelijke agente bij de haren gesleurd

De ordehandhavers werden ongemeen hard aangepakt. Een politieagent raakte gewond aan de hand; zijn vrouwelijke collega werd bij de haren gesleurd en met het voorhoofd tegen de boordstenen getrapt.

Om aan de ongeregeldheden het hoofd te bieden deed Politie Ronse een noodoproep; dringende bijstand werd verkregen van interventieploegen van Oudenaarde en Brakel. Daarop werd een einde gemaakt aan e gevaarlijke situatie werd een halt toegeroepen; de heethoofden opgebracht. Met ernstige verwondingen werden twee politiemensen van Ronse overgebracht naar de spoed van het plaatselijk Algemeen Ziekenhuis Glorieux. De politievrouw liep een zware hersenschudding, haar collega ernstige verwondingen aan de hand. Of dit buitensporig incident een link heeft met feestvierders van de Bommelavond in de verderop gelegen stadsfeestzaal wordt aan de hand van camerabeelden onderzocht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen