De Nissan Leaf haalde 144 in plaats van 250 kilometer.
Volledig scherm
De Nissan Leaf haalde 144 in plaats van 250 kilometer. © EPA

Elektrische auto's rijden 40 procent minder ver dan de reclame belooft

Bij een test van Europese consumentenorganisaties blijken drie populaire elektrische wagens veertig procent minder rijbereik te hebben dan in de catalogus vermeld staat. Dat schrijven de kranten van Mediahuis en Le Soir vandaag.

136 reacties

  • Marc van gils

    6 jaar geleden
    Vraag omtrent elektrische of Hybride wagens, *Is het zo dat je bij de meeste van deze wagens geen trekhaak op zou kunnen monteren? *Als bij een ongeval of kettingbotsing mensen bevrijd moeten worden uit der wagen ,weten alle brandweermensen hoe ze te werk moeten gaan ,bij deze auto's met hoge spanning?
  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    Liegen en bedriegen, als je zo een auto aanschaft ben je er wel mee, telkens je ergens naartoe gaat mag je enkele dagen extra rekenen om dat ding op te laden. Een ritje van mijn huis naar Brugge en ik mag daar een nachtje blijven.
  • Paul van de velde

    6 jaar geleden
    Dus Febiac wil dat de klant bedrogen wordt. Misschien die auto-leugenaars voor de rechtbank dagen en in de gevangenis steken zoals die van VW.
  • Gil Rod

    6 jaar geleden
    Ja bedrogen zullen we worden om toch maar hun auto's te kunnen verkopen .
  • fons van loon

    6 jaar geleden
    Iedereen die de juiste statistieken raadpleegt kan zien dat de personenauto maar een heel klein deel uitmaakt van de totale luchtvervuiling en de co uitstoot,het gaat dan om max 5 procent! Bovendien zal de electrische auto deze 5 procent zo goed als niks terugdringen! Elektrisch rijden is alleen nuttig om populistische groene onzin praatjes te verkopen!