Villa Samson opent vanaf 1 december de deuren en zonnebankcentra moeten met grote affiches waarschuwen voor huidkanker.
Volledig scherm
Villa Samson opent vanaf 1 december de deuren en zonnebankcentra moeten met grote affiches waarschuwen voor huidkanker. © Photonews, Thinkstock

Dit verandert er allemaal op 1 december

BinnenlandVanaf 1 december kunnen ambtenaren niet langer gratis hun studiejaren afkopen voor een hoger pensioen. Ook moeten zonnebankcentra hun klanten met grote affiches waarschuwen voor gezondheidsrisico's. Het UZ Jette wordt het eerste ziekenhuis in België waar huisdieren welkom zijn. En er is goed nieuws voor Belgen die naar het Groothertogdom Luxemburg pendelen, hun treinabonnement wordt goedkoper.  Een overzicht van wat er allemaal verandert.

68 reacties

  • Chris Vanhoof

    6 jaar geleden
    Dieren welkom in ziekenhuis??? Welkom nóg meer bacteriên, infecties, ... Goed voor HUN portemonnaie. Kunnen de patiënten nog wat langer daar blijven! Kassa,kassa!!
  • Nils De Vriendt

    6 jaar geleden
    @jack: Niet iedereen is slim genoeg om universitair te worden, wat niet wil zeggen dat je niets kan maken van je leven. Het is echter wel zo dat de politiek gedomineerd wordt door universitairen die zulke regels opstellen, net zoals het pensioen: waarom niet na x jaar werken op pensioen? Nee, minimumleeftijd van 65, want anders moeten ze zelf 5 jaar langer werken. Je kan veel zeggen van studententijd, maar velen noemen het de tijd van hun leven, ondanks de 2 maanden blok per jaar.
  • Marco Debart

    6 jaar geleden
    Er veranderd maar 1 ding voor mij. Dat ik een jaartje ouder word.
  • Luc Neys

    6 jaar geleden
    Mijn suikertante is plots overleden en ik moet 67 % erfbelasting betalen iets waar voor mijn tante jaren aan een stuk heeft gewerkt bij de post. En belastingen heeft betaald. Een echte schande en dieverij noem ik dit.
  • Johan Vancaneghem

    6 jaar geleden
    'De kracht van verandering'... indertijd veranderde het jaarlijks of halfjaarlijks, de meeste zaken. Nu, elke maand een hele resem, dit is het ultieme bewijs dat er louter op 'trial and error' wordt gewerkt.