AFP
Volledig scherm
© AFP

Hoogste alarm op Bali door vulkaanactiviteit, luchthaven gesloten

Op Bali is vandaag de hoogste waarschuwingsfase van kracht nu de vulkaan Mount Agung weer as spuwt. De vulkaan spuwt een kilometers hoge rookpluim uit van as en stoom en in de krater is magma zichtbaar. Honderdduizend omwonenden in een straal van 10 kilometer rond de vulkaan worden opgeroepen het gebied te verlaten. 

6 reacties

  • Carla Van Geel

    6 jaar geleden
    De rook zal, eenmaal verspreid, wel het zonlicht doorlaten maar zoals met de uitlaatgassen van bedrijven zal de warmte niet meer kunnen teruggekaatst worden vandaar de opwarming. Bij enorme catastrofes (dino's) kan de zon er niet meer door en komt er ijstijd.
  • Odette Buelens

    6 jaar geleden
    wat er bij een vulkaanuitbarsting gebeurt, weet je nooit ! de pyroclastische wolk is de grote boosdoener in zo'n geval, en vernietigt alle leven in zijn baan - wegwezen is de boodschap !! Odette Buelens
  • Bernd Vaes

    6 jaar geleden
    Ronny, dat heb je mogelijk fout voor. Als er enorm veel stof in de hogere atmosfeer komt, O.K., dan kan dit de klimaatverandering tijdelijk afremmen, maar als dit niet het geval is, dan komt er toch een enorme hoeveelheid CO2 vrij, waardoor de atmosfeer nog meer opgewarmd wordt.
  • Alessandro Cervesato

    6 jaar geleden
    Momenteel in zuiden van Thailand. Onze reis naar Bali geschrapt, zoeken nu andere bestemming op. Hopelijk barst het niet uit anders kan het zijn dat zelfs hier vluchten gegschrapt worden. Fingers crossed. God bless al het volk dat daar in de omgeving rondloopt! Dat ze zich maar snel in veiligheid kunnen brengen !
  • Ronny Broeckx

    6 jaar geleden
    De natuur hersteld zich !!! Doordat er momenteel op verschillende plaatsen op aarde grote vulkaanuitbarstingen bezig zijn zal de atmosfeer gevuld worden met stofdeeltjes waardoor de zon minder kan doordringen , gevolg : een afkoeling van de aarde . Gedaan met opwarming !!!!!!!!