Russisch vicebuitenlandminister  Igor Morgulov keurt de militaire oefeningen van de VS en hun bondgenoten op het Koreaanse schiereiland af.
Volledig scherm
Russisch vicebuitenlandminister Igor Morgulov keurt de militaire oefeningen van de VS en hun bondgenoten op het Koreaanse schiereiland af. © EPA

Russische viceminister: "Apocalyptisch scenario op Koreaans schiereiland is mogelijk"

Noord-KoreaEen apocalyptisch scenario op het Koreaanse schiereiland is mogelijk, maar Rusland hoopt dat het gezonde verstand van de betrokken partijen de overhand haalt. Dat stelt de Russische vicebuitenlandminister Igor Morgulov.

10 reacties

  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    wie Trump verwijt dat hij op een confrontatie uit is vergist zich en begrijpt niks van de huidige geopolitieke toestand die vooral geschapen is door China en Rusland. Dit houd ook verband met de poging van China om de territoriale wateren van zijn buurland te annexeren om de grondstoffen van Vietnam, Indonesië en de Filipijnen toe te eigenen maar ook als verdere frontlinie naar Indonesië en vervolgens Australië wat ook rijk is aan grondstoffen is schrikwekkend.
  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    Het zijn juist de Russen en vooral de Chinezen die de oorzaak zijn van het probleem. De vraag is niet of het zal gebeuren, de vraag is alleen wanneer?
  • dirk maes

    6 jaar geleden
    De Russen en de Chinezen leveren anderzijds continu de nodige grondstoffen en wapens aan Noord Korea. Zijn zijn vooral verantwoordelijk voor de situatie want als ze stoppen met leveren, is het afgelopen voor die gek.
  • hassan bagh

    6 jaar geleden
    Trump is gek en gek net 4 maanden heeft heel veel slecht dingen gedaan wat heeft trump te zoeken in korian waarom maag korian geen rakaten hebben america wil eerlijk gezegt ik vind trump gek en gek zeg wie is een best vriend van trump welk land maag trump van burgers geen een land
  • George P Martou

    6 jaar geleden
    Trump niet alleen voor zijn tanende populariteit maar vooral voor de usa (oorlogs)ekonomie die dringend bestellingen nodig heeft van oorlogsmateriaal ! usa ekonomie is altijd een oorlogsekonomie geweest, overal oorlog voeren en winst opstrijken na verkoop. Niet voor usa bevolking maar voor elite. Minimum aan investeringen in infrastruktuur, nakend failliet van hun systeem !