Paus Franciscus wordt enthousiast begroet in Rangoon.
Volledig scherm
Paus Franciscus wordt enthousiast begroet in Rangoon. © REUTERS

Paus Franciscus bezoekt Myanmar tijdens grote humanitaire crisis met Rohingya en praat met legerleider

BinnenlandPaus Franciscus heeft vandaag een ontmoeting gehad met de Myanmarese legerleider Min Aung Hlaing. De mannen spraken elkaar ongeveer een kwartier in een kathedraal in Yangon en wisselden cadeaus uit. "Ze hadden het over de grote verantwoordelijkheid die de autoriteiten in het land dragen in deze overgangsperiode'', zegt een woordvoerder van het Vaticaan.

4 reacties

  • joseph verbeke

    6 jaar geleden
    Clement.Niet alleen de pauzen zijn reisduiven.Ook presidenten,koningen, ministers volksvertegenwoordigers en gewone mensen.Bent u nog nooit op reis geweest?Moest de paus in Rome blijven dan zou men zeggen dat hij niet weet wat er gebeurt en geen contact met de mensen heeft.Ik ben geen aanhanger van Rome, maar bekijk de zakens eens pragmatisch en in de" huidige" context...
  • Clement Asselman

    6 jaar geleden
    Die heeft daar geen zaken. Het is een conflict tussen moslims (weeral) en Boedisten. Hij zou zich beter met zijn fabriek bezig houden, en de zeer rijke christenen tot wat meer eerlijkheid en barmhartigheid aansporen. Maar neen, die moeten met veel fanfare ontvangen worden en met de paus over het milieu converseren. Die pausen zijn de laatste eeuwen echte reisduiven!
  • joseph verbeke

    6 jaar geleden
    luc verriest.Een beetje diplomatie is misschien niet de beste oplossing maar vermijdt wel een directe confrontatie die meer kwaad dan goed teweeg brengt!.
  • luc verriest

    6 jaar geleden
    Totaal ongepast! Hij zou het etnisch geweld openlijk moeten veroordelen en zijn reis annuleren met dit gegeven als duidelijke reden voor de annulering.