Op Black Friday werden meer dan 200.000 achtergrondcontroles verricht die nodig zijn om een wapen in een winkel aan te schaffen.
Volledig scherm
Op Black Friday werden meer dan 200.000 achtergrondcontroles verricht die nodig zijn om een wapen in een winkel aan te schaffen. © AP

Black Friday: Amerikanen zetten wapens boven aan shoppinglijst

EconomieAmerikanen die op Black Friday op koopjesjacht gingen, kochten een recordaantal wapens. Die dag werden immers meer dan 200.000 achtergrondcontroles verricht die in sommige staten nodig zijn om een wapen aan te schaffen. Dat is meteen een dagrecord volgens cijfers die het FBI vrijgaf.

12 reacties

  • Johan Vancaneghem

    6 jaar geleden
    Ik heb mij laten inspuiten met een griepvaccin, ook een soort bescherming denk ik dan. Méér kans dat ik griep krijg, dan dat ik door een terrorist word omvergeschoten, probeer dat maar een Amerikaan duidelijk te maken.
  • Annie Vandeputte

    6 jaar geleden
    mogen ze invoeren hier in ons land ook , zal veel politiewerk gespaard blijven ...eigen heft in handen nemen
  • Marc De Ridder

    6 jaar geleden
    Zeer jammer dat dit hier met hun platte politiek niet kan.
  • marc rooms

    6 jaar geleden
    Die mogen zich tenminste verdedigen. Wij moeten ons laten bedreigen en als ze in ons huis zitten mogen we de nutsfactuur betalen.
  • André Van Laethem

    6 jaar geleden
    Iemand die echt niet weet hou hij of zij er moet mee omgaan zal dat ook nooit kopen. dit houdt echt geen steek. Als je als normaal mens zoiets koopt is het omdat je er interesse voor hebt als privé persoon. Wie er schrik van heeft zal er ook geen kopen.