© Victoriano Moreno

In deze Antwerpse tunnels wordt gewerkt in december

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert in december periodieke werken uit aan tunnels in zijn beheer in de provincie Antwerpen. Om de hinder voor het verkeer beperkt te houden, vinden de werken ‘s nachts plaats, klinkt het maandag in een persbericht.

De werkzaamheden bestaan uit kleinere onderhoudswerken zoals het reinigen van tunnelwanden, het ruimen van kolken en het controleren van verlichting.

Kennedytunnel

In de nacht van maandag 4 op dinsdag 5 december wordt er in de Kennedytunnel gewerkt in de tunnelkoker richting Gent, de nacht daarop is de koker richting Antwerpen aan de beurt. Het verkeer wordt tussen 21.00 en 05.00 uur omgeleid via de andere koker, en de oprit Linkeroever wordt om 20.30 uur afgesloten.

Craeybeckxtunnel

Daarna volgt de Craeybeckxtunnel, waar er in de nacht van 6 op 7 december richting Antwerpen wordt gewerkt, en richting Brussel in de nacht van 7 op 8 december. Tussen 21.00 en 06.00uur wordt het verkeer bovengronds omgeleid; de oprit van de Singel is vanaf 20.30 uur afgesloten.

Frans Tijsmanstunnel

Tijdens de nacht van 11 op 12 december wordt er gewerkt in de Frans Tijsmanstunnel in de tunnelkoker richting Stabroek, tijdens de nacht van 12 op 13 december in de koker richting Beveren. Ook daar wordt tussen 20.00 en 06.00 uur het verkeer via de andere tunnelkoker omgeleid.

Beverentunnel

Daarna is de Beverentunnel aan de beurt. In de nacht van 13 op 14 december wordt daar gewerkt in de koker richting Stabroek, de nacht erop richting Beveren. Het verkeer wordt tussen 20.00 en 06.00 uur omgeleid via de sluis van Kallo.

Krijgsbaantunnel

Tijdens de nachten van maandag 18 en dinsdag 19 december wordt in de Krijgsbaantunnel gewerkt, telkens tussen 20.00 en 06.00 uur. De eerste nacht is de tunnelkoker richting Mortsel aan de beurt, de nacht daarop de koker richting Borsbeek. Tijdens de werken wordt het verkeer beurtelings omgeleid via de andere koker.

Waaslandtunnel

Tot slot is in de nachten van 18 en 19 december de Waaslandtunnel in Antwerpen tussen 20.00 en 04.00 uur volledig afgesloten. Het verkeer wordt in beide richtingen omgeleid langs de Kennedytunnel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER