Open Vld fluit lokale mandatarissen terug die in Meise met Lijst van de Burgemeester willen opkomen

Na een klacht van aantal partijleden uit Meise heeft de partijtop van Open Vld een lokale liberalen teruggefloten die bij de volgende verkiezingen samen met enkele raadsleden van CD&V, onder wie burgemeester Jos Emmerechts, en onafhankelijken als Lijst van de Burgemeester (LB+) willen opkomen.

De Open Vld-afdeling van Meise-Wolvertem is zwaar verdeeld over de kwestie. In een mededeling ondertekend door Tim Vanden Abeele en Lucianus Van Rompaey staat te lezen dat de beslissing om samen met LB+ op te komen, genomen werd “tegen de uitdrukkelijke wil van de meerderheid van de partijleden in”.

“Open VLD-Nationaal heeft geconcludeerd dat de huidige lijstvorming met LB+ niet volgens de geëigende procedure verlopen is en het lokale bestuur zijn werk dus opnieuw moet doen”.

De LB+-lijst zal worden aangevoerd door burgemeester Jos Emmerechts (CD&V) en geduwd worden door ex-burgemeester Roger Heyvaert (Open Vld). Naast enkele CD&V- en Open Vld-leden krijgen ook een aantal onafhankelijke kandidaten een plaats.

Ook CD&V zal in Meise overigens met een eigen lijst opkomen die getrokken wordt door schepen Miel De Boeck.

Vanden Abeele en Van Rompaey hopen dat het gemeenschappelijk doel om tot een “financieel gezond beleid” te komen, beide fracties binnen Open Vld alsnog zal kunnen verzoenen.

Het gemeentebestuur van de Vlaams-Brabantse gemeente Meise ligt al enkele weken zwaar onder vuur na klachten over vermeend gesjoemel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen