Direct naar artikelinhoud
Video

Man wil zelfmoord plegen en veroorzaakt grote brand in Nederlands tankstation

Bij een tankstation langs de A12 in de buurt van het Nederlandse stadje Gouda is gisterenavond laat een grote brand uitgebroken. Benzinepompen, het dak, de winkel en zeker één auto vatten vuur. Even na 1 uur 's nachts werd door de burgemeester van Gouda bekendgemaakt dat de brand onder controle was. Een 33-jarige man uit het Almere heeft tegenover de politie verklaard dat hij het tankstation ramde omdat hij zelfmoord wilde plegen.

De man reed met zijn wagen met hoge snelheid in op een pomp, waarna er een explosie plaatsvond die al snel een forse brand tot gevolg had. Getuigen trokken de bewusteloze man uit zijn wagen. Hij is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht en bleek slechts een gebroken elleboog te hebben. Er vielen geen andere slachtoffers.

Technisch onderzoek door de politie moet nog uitwijzen hoe hard de man precies het terrein van De Andel op reed. "Het is wel duidelijk dat dit met een flinke vaart is gegaan", aldus een woordvoerster van de politie. De chauffeur had geen alcohol gedronken.

Het tankstation brandde volledig uit en moet volgens de politie als verloren worden beschouwd, ook al rukte de brandweer massaal uit en kon na ongeever een uur het sein brand meester worden gegeven.

Wie vragen heeft over zelfdoding kan terecht op www.zelfmoord1813.be of het nummer 1813.

Man wil zelfmoord plegen en veroorzaakt grote brand in Nederlands tankstation