Urbexers gepakt in ziekenhuis Maaseik

De bewaking van de oude ziekenhuiscampus in Maaseik stootte vorige week op een groepje jongeren die het leegstaande gebouw in het stadscentrum waren binnengedrongen.

ppn

De jongeren liepen er gewond gewapend met een camera om het interieur te filmen voor hun Youtube-kanaal Urbex Explore. Het filmpje staat inmiddels online en we krijgen te zien hoe ze prutsen aan nog werkende computerschermen en zich verbazen dat er nog overal elektriciteit is en de centrale verwarming aanstaat. Ook de vele medische apparatuur zorgt voor verwondering. Wanneer ze uiteindelijk gepakt worden, dreigt de politie opgetrommeld te worden, maar het groepje komt er met een waarschuwing vanaf. Het is de eerste keer dat het gebouw ongewenst bezoek krijgt. Twee fotografen waren eerder wel welkom om beelden te maken van de huidige toestand van de campus. Zij hadden toestemming van de ziekenhuisdirectie.

Bij het ziekenhuis hebben ze inmiddels laten weten dat het oude materiaal een herbestemming krijgt. Diverse scholen kregen al heel wat materiaal aangeboden dat ze nog kunnen gebruiken. Een honderdtal oude bedden zijn verscheept naar Afrika en Azië, de bevallingstafels krijgen een nieuw leven in Afrika en tal van goederen gaan richting Oost-Europa eind december.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer