BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Hans Bonte eist volwaardige rechtbank voor Halle-Vilvoorde

Vilvoords burgemeester Hans Bonte (sp.a) heeft gisteravond tijdens de gemeenteraad zwaar uitgehaald naar de Franstalige rechter die volgens een bericht in De Tijd zaterdag in enkele vonnissen gerechtelijke onderzoekers en agenten uit Halle-Vilvoorde beschuldigt van vooroordelen en racisme. Hij eiste dat justitieminister Koen Geens (CD&V) dringend werk maakt van een volwaardige rechtbank voor Halle-Vilvoorde.

10 reacties

  • Yves De Groote

    6 jaar geleden
    M Bonte, weet je nog wie deze splitsing van het rechtsgebied Brussel-Halle-Vilvoorde erdoor drukte? De sp-a! Uw partij! De sp-a lag dwars om Halle-Vilvoorde een volwaardige rechtbank te gunnen, het was niet nodig! Klap op de vuurpijl: franstaligen uit de Rand hebben zonder probleem recht op een vonnis door een franstalige Brusselse rechtbank. Waar met dank aan uw partij, de sp-a!! Geheugenverlies??
  • Jens van den Broeck

    6 jaar geleden
    Confederalisme is nog steeds een optie in 2018, we zijn benieuwd of sp.a liever postjes zal pakken dan de staat hervormen...
  • Geert Landsman

    6 jaar geleden
    Hahahaha, Geens is nog trager dan een slak, kan je lang wachten. Wij wachten al jaren op betere justitie, resultaat tot hier toe: 0 op 10!
  • Herwig Michiels

    6 jaar geleden
    Dat had al tientallen jaren geleden moeten gebeuren. Vraag: wie zat toen in al die regeringen ???
  • Aaa Aaa

    6 jaar geleden
    is er een probleem ??? of zou hij aan de basis liggen