Yannick De Spiegeleir
Volledig scherm
© Yannick De Spiegeleir

Linter eist maatregelen van Weyts om vrachtverkeer uit dorpskernen te houden

De gemeenteraad van Linter heeft gisteravond unaniem een motie goedgekeurd waarin Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) gevraagd wordt maatregelen te nemen om het vrachtverkeer uit de dorpskernen te houden. Het is vooral de invoering van de kilometerheffing voor vrachtwagens die geleid heeft tot een toename van het sluipverkeer op lokale wegen en dorpskernen. Vorige week uitten diverse burgemeesters reeds dezelfde kritiek.

6 reacties

  • chris van de velde

    6 jaar geleden
    Mogen wij als weggebruiker ook bij Weyts aankloppen om snelwegen om te bouwen tot SNELwegen in plaats van TRAAGwegen? Vaak zijn snelwegen trager dan gewestwegen? Ben je dan verbaasd dat mensen andere wegen frequenteren?
  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    Wat wil je met incompetente politiekers die telkens maar één zorg hebben: zoveel mogelijk poen, de rest interesseert ze geen hol.Een transitland gelijk onze zakdoek heeft nood aan waterdichte wetten, vooral voor buitenlandse vrachtwagens maar enkel de werkende burger krijgt maatregelen en wordt gestroopt.
  • RENE LENAERTS

    6 jaar geleden
    Ik ken de gemeente Linter; om van eender waar naar ergens anders te rijden moet je door de dorpskernen. Er zijn geen alternatieven.
  • Jef Lois

    6 jaar geleden
    Iedereen is tegen het vrachtvervoer op welke manier dan ook maar we mogen wel dikke wegentaks betalen en binnen kort mag men nergens nog rijden als we dit allemaal moeten geloven. Wie brengt jullie levenswaar naar de winkel uw bouwmateriaal uw stookolie enz wie en ze mogen nergens nog rijden . Zielige mensen men moest jullie eens een week zonder zetten jullie zouden nogal schreeuwen.
  • delcroix jean-pierre

    6 jaar geleden
    Ik woon in Moorsele W-VL en het is hier een hel geworden met het vrachtverkeer dat er eindelijk niet moet zijn.