© Jan Brys

“Er zijn andere problemen op Bredabaan dan een snelheidsbeperking voor fietsers”

Brasschaat 2012 reageert op de vraag van Buitengewoon Brasschaat om de mening van de inwoners te vragen over een mogelijke snelheidsbeperking voor fietsers op de Bredabaan.

jbr

Buitengewoon Brasschaat, een initiatief van enkele mensen binnen CD&V, wil met bevragingen de mening van de Brasschatenaar leren kennen. De bende kwam met het idee om op het fietspad op de Bredabaan een snelheidsbeperking in te voeren. Fietspad en trottoir lopen daar in elkaar over en dat zorgt soms voor conflicten tussen fietsers en wandelaars.

Fietsenstalling

Oppositiepartij Brasschaat 2012 stelde enkele jaren geleden voor om fietsparkeerplaatsen te voorzien op plaatsen waar er veel fietsen staan. Op die manier moeten er geen fietsen tegen de gevels worden geplaatst.

“Hiervoor zou er een autoparkeerplaats verdwijnen. Het gemeentebestuur zou dit bekijken van zodra de nieuwe parking aan de Hemelakkers klaar was. Die is intussen al lang in gebruik en we wachten nog steeds”, zegt Steven Broos.

Brasschaat 2012 hekelt ook de ruimte op het trottoir die wordt ingenomen door handelszaken. “Volgens het politiereglement moet er een minimale vrije ruimte voor voetgangers zijn van anderhalve meter. Die afstand wordt vaak niet gerespecteerd. Zo creëren handelaars een onveilige situatie voor hun eigen klanten.”

Volgens Brasschaat 2012 wil CD&V met het initiatief Buitengewoon Brasschaat de zwakke punten in het eigen beleid verdoezelen. “CD&V zou beter een beetje kritischer zijn voor de N-VA-schepen van Mobiliteit (Luc Sevenhans, red.). Die trekt enkel de kaart van de auto”, voegt fractieleider van Brasschaat 2012 Steven Broos er nog aan toe.