Dimitri (28) klaagt politie aan voor buitensporig geweld: “Ik werd geschopt en geslagen”

© if

Dimitri V. (28) uit Geraardsbergen en zijn advocaat dienen bij Comité P een klacht in tegen Aalsterse politieagenten wegens ‘buitensporig geweld’. “Er zijn geen fouten gebeurd”, reageert de Aalsterse burgemeester.

lds

De feiten speelden zich af zaterdag om 18.30 uur rond het Vredeplein in Aalst. V. zegt dat hij twee agenten op de fiets aansprak toen iemand met hen ruzie begon te maken. “Ze noemden me een stuk stront”, zegt V. “Ik vroeg of dit de manier van werken was bij de politie van Aalst, waarna ze me schopten en me op de grond stampten. Op het politiekantoor kreeg ik vuistslagen in mijn gezicht.”

Zijn advocaat, Steven Henderickx uit Lede, vult aan: “Mijn cliënt is op een schandalige manier behandeld. Hij moest de papieren ondertekenen zonder een bijstand van een raadsman. Hij heeft zware kwetsuren.” V. is arbeidsongeschikt en heeft wonden in zijn gezicht.

'Roekeloos'

Burgemeester Christoph D'Haese (N-VA) zegt dat er iets heel anders gaande was. “Die man is allerminst een koorknaap”, zegt hij. “Hij staat bekend als wapengevaarlijk en werd zaterdag zwaar dronken opgepakt wegens verstoring van de openbare orde. Hij werd administratief aangehouden en om 4.25 uur, toen hij ontnuchterd was, mocht hij beschikken. We hebben de camerabeelden opgevraagd en er is geen sprake van disproportioneel geweld. Als hij gewoon had meegewerkt in plaats van zich roekeloos te gedragen, was er geen probleem geweest. Dit is een fake slachtoffer.”

Volgens politiebronnen staat V. voor heel wat feiten gekend. “Mijn cliënt heeft inderdaad al problemen gehad met de politie”, zegt Henderickx. “Maar dat kan nooit een vrijgeleide zijn om iemand te slaan en te schoppen. Het medisch attest spreekt boekdelen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen