Direct naar artikelinhoud
vacature.com

Hier moet u werken om het meeste te verdienen

Werkt u in de hoofdstad, dan mag u rekenen op gemiddeld 3.972 euro bruto per maand, ruim boven het Belgische gemiddelde van 3.445 euro.Beeld Shutterstock

Op zoek naar een nieuwe job? Hou uw ogen dan goed open voor vacatures in Brussel Hoofdstad, want daar verdient u gemiddeld 3.972 euro bruto. Gaat u in Veurne aan de slag, dan mag u rekenen op een gemiddeld maandloon van 2.772 euro bruto per maand. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van FOD Economie. Wij zochten uit in welke steden uw salaris boven het gemiddelde uitkomt én welke bedrijven daar op zoek zijn naar versterking.

Als het over salaris gaat, steekt Brussel er met kop en schouders bovenuit. Werkt u in de hoofdstad, dan mag u rekenen op gemiddeld 3.972 euro bruto per maand, ruim boven het Belgische gemiddelde van 3.445 euro. Ook in het arrondissement Halle-Vilvoorde krijgt u gemiddeld een goed loon, gemiddeld 3.682 euro. Daarna volgt Leuven, met zo’n 3.665 euro per maand. Pas op de vierde plaats staat Antwerpen, waar u op een gemiddeld maandloon van 3.599 euro mag rekenen. Dat bewijst dat pendelen naar een grotere stad niet automatisch een rianter salaris met zich meebrengt.

Vlaanderen vs. Wallonië

Op de vijfde plaats in de rangschikking staat de Waalse gemeente Nijvel en het omliggende arrondissement (3.581 euro). Samen met Hoei (3.465 euro), gelegen in Luik, is dat het enige Waalse gemeente in de top tien. Voor Hoei staan nog de Vlaamse arrondissementen Mechelen (3.521 euro) en Gent (3.480 euro).

Onder het gemiddelde

In alle overige gemeentelijke arrondissementen verdient de doorsnee werknemer minder dan het Belgische gemiddelde. Turnhout rangschikt zich op de negende plaats met 3.427 euro en Hasselt volgt met 3.361 euro. Helemaal onderaan de lijst staat het Waalse Dinant. Mooi om te bezoeken, iets minder mooi als plaats van tewerkstelling want daar krijgt u gemiddeld 2.604 euro. In Vlaanderen is Veurne de rode lantaarn, met 2.772 euro. Ook Eeklo (2.948 euro), Diksmuide (2.964) en Tongeren (3005 euro) keren minder royale lonen uit.

Welke profielen

Hoeveel u precies verdient, hangt uiteraard ook in belangrijke mate af van uw diploma, uw anciënniteit, uw jobinhoud en uw sector. Volgens de Salarisenquete van vacature.com betalen de chemie en farmaceutische industrie het best (gemiddeld 4.279 euro bruto), dus bij het Brusselse chemiebedrijf Umicore of Azkonobel in Vilvoorde zal u niet op uw honger blijven zitten. Ook energie en milieu zijn goed betaalde sectoren (gemiddeld 3.926 euro bruto). Daarin vindt u vacatures bij o.a. BulexEandis en Aquafin. Op drie staat de bank- en verzekeringssector (3.812 euro). Is dat uw ding? In onze hoofdstad zijn onder meer Delta LloydNagelmackers en Allianz op zoek naar versterking, dus kansen te over.

Hoeveel loon u maandelijks op uw bankrekening gestort krijgt, hangt naast de regio ook nog af van heel wat andere factoren. In onze loongids zetten we alles op een rij.

Lees ook:

Dit zijn de 10 best betaalde jobs in België

De 20 best betaalde sectoren in België

In deze jobs verdien je véél geld voor weinig uren

Bronvacature.com.