Vlamingen spotten vuurbol aan onze hemel, Frank Deboosere legt uit wat het is

© ss

Een Studio Brussel-luisteraar was er dinsdagochtend zeker van: er was een grote vuurbol aan onze hemel te zien. Maar klopt dat ook? “Ik heb het zelf niet gezien, maar ik heb intussen wel al verschillende meldingen binnen gekregen”, bevestigt weerman Frank Deboosere aan Nieuwsblad.be.

jdb

“De vuurbal, een heel heldere vallende ster, zou rond 7.10 uur verschenen zijn aan onze hemel. Wellicht gaat het om een klein steentje, met een diameter van één cm of meer, dat met een snelheid van tienduizenden kilometers per uur vergaat in de dampkring. Dat doet de lucht fel oplichten en dat zien wij dan als een vuurbol”, vertelt Frank Deboosere.

“Meestal is het leven van een vuurbol erg kort: in 1 à 2 seconden is alles voorbij. Mensen worden dus verrast door de vuurbol en dat leidt tot een onnauwkeurige waarneming. Steevast zal men ook de duur van het fenomeen overschatten.”

Zelf was hij vanochtend geen getuige van het fenomeen. ”Maar ik heb intussen wel al enkele meldingen binnen gekregen, waardoor het dus vermoedelijk wel heeft plaatsgevonden”, zegt Deboosere.

Was u getuige van het bijzondere natuurfenomeen? Laat het ons weten via oproep@nieuwsblad.be.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen