Burgemeester roept dader vluchtmisdrijf op zich te melden

De burgemeester van Zonnebeke, Dirk Sioen, roept de bestuurder van de bestelwagen die zondagochtend een jonge fietser aanreed, op om zich te melden. De jongeman was op weg was naar huis na een fuif van de jeugdbeweging toen hij werd aangereden. Hij is ondertussen bij bewustzijn, meldt het parket van West-Vlaanderen. Maar hij herinnert zich niets van het ongeval.

mab/thv

De jongeman van 21 jaar uit Ieper werd zondagochtend in alle vroegte achteraan aangereden door een voertuig in de 's Graventafelstraat in Passendale. Hij was op de terugweg van een KLJ-fuif. Rond 3.30 uur werd hij door voorbijgangers aangetroffen. De jongeman liep een zwaar hersentrauma op. De jongen is intussen bij bewustzijn, meldt het parket van West-Vlaanderen. Maar hij is er nog steeds zeer erg aan toe. Van het ongeval zelf herinnert hij zich niets meer.

Volgens de eerste bevindingen van het parket reed de jongeman zoals het hoort aan de rechterkant van de weg toen hij werd aangereden, zegt Jan Lescauwaet van het parket aan VTM Nieuws. De jongeman werd achteraan aangereden. "Hij is tegen de bestelwagen terecht gekomen en is vooruit gekatapulteerd."

Iveco Daily

Na het ongeval reed de bestuurder van de bestelwagen gewoon weg. De politie is met man en macht op zoek naar hem. Brandweer en politie hebben ter plaatse naar sporen gezocht die kunnen leiden naar het aanrijdende voertuig. Alles wijst erop dat de bestuurder reed met een Iveco-bestelwagen van het type Daily. Over de kleur bestaat nog geen uitsluitsel. Het zou gaan om een ouder type van bouwjaar 1999 tot 2006, camionette of pick-up. Er zijn glaspartikels gevonden op de plaats van het ongeval. Wellicht is er schade aan de voorruit van het voertuig, rechts vooraan.

De burgemeester van Zonnebeke Dirk Sioen hoopt dat er snel een doorbraak komt. "Ik hoop in het belang van het onderzoek dat de man of vrouw die verantwoordelijk is voor de aanrijding zich zo snel mogelijk aangeeft." Hij denkt dat de aanrijder iemand uit de streek moet zijn, die de buurt goed moet kennen. "Iemand dicht uit de buurt", zegt Sioen aan VTM Nieuws. "Om 3.30 uur 's nachts, dat moet iemand lokaal zijn."

De burgemeester roept de aanrijder op om zich bij de politie te melden "in het belang van het onderzoek".

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER