thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Nooit eerder namen Belgische jongeren zoveel antidepressiva: "De druk is enorm"

Nooit eerder namen zoveel Belgen antidepressiva als vorig jaar. Dat blijkt uit het laatste rapport van het RIZIV dat VTM NIEUWS kon inkijken. Vooral het aantal jongeren dat naar de pillen grijpt stijgt opnieuw. Vlaams minister van Volksgezondheid Jo Vandeurzen zegt de cijfers verder te zullen analyseren.

77 reacties

  • jan boden

    6 jaar geleden
    Ze plaatsen een dure keuken met kookeiland maar gaan dan uiteindelijk buitenshuis eten. Ja, daar moet je wel even voor gaan werken dan. Vroeger had men 2 gasbekkens om te koken en ging men nooit uit eten. Sommige mensen voelen zich mislukt als ze geen jacuzzi hebben. Dan moet je wel gaan slikken natuurlijk.
  • William Van den Berghe

    6 jaar geleden
    Hoe zijn wij ooit normale volwassenen kunnen worden in de jaren 60 en later zonder al die ondersteuning, medicatie en andere poespas ?
  • jef vermeulen

    6 jaar geleden
    Niet alleen op kinderen ligt de druk hoog. Ook op alle werkende mensen. Waar moeten wij ons frustraties kwijt ? Ook de boel kort en klein slaan ?
  • Guy Van Becelaere

    6 jaar geleden
    wat ik meestal wel zie is de groepsdruk bij jongeren,1 bouwt een huis, 2 bouwt ook maar dat moet groter zijn, 1 koopt een auto,2 koopt ook een auto maar deze moet groter zijn, 1 gaat 1x per jaar op verlof, 2 gaat dan tweemaal op verlof, 1 kiest voor een kind maar 2 moet dat ook hebben, ze moeten de duurtse ifoon hebben, de grootse tv enz en dan liggen ze wakker in bed hoe ze dit allemaal moeten bekostigen en dan geraken ze aan de anti depressiva dit is de ziekte van de de luxe
  • Andre Poelmans

    6 jaar geleden
    @Klara De Smet , Meer betaalde tijd voor het gezin ? Ze kunnen nu de pensioenen al niet meer betalen ! we moeten nu al tot 68j gaan werken ? Minder luxe , vrouw thuis , en al de problemen zijn opgelost ! geen stress , tijd voor het gezin , minder scheidingen ....MAAR wel inboeten aan luxe ....en daar ligt het probleem. Wie gaat dan het huis van 400.000€ nog kunnen betalen en de 2 of 3 auto's (motoren niet meegerekend) van de facturen ...daar krijg je stress van !