Overleden spoorarbeider treinongeval Morlanwelz was die avond met zijn zoon aan het werk

© belga/rr

Serge Copienne, één van de dodelijke slachtoffers van het treinongeval in Morlanwelz, was uitgerekend maandagavond samen met zijn zoon aan het werk. Zijn familie kan het nieuws amper geloven: “Serge zou volgende maand zestig geworden zijn”.

jdb

Serge Copienne was maandagavond normaal niet aan het werk. Maar hij werd op het laatste moment nog opgeroepen om het team van zijn collega’s te versterken. Zij waren al een tijdje bezig met de takeling van een treinstel na een incident eerder op de dag.

Maar om een voorlopig onverklaarbare reden liepen de werkzaamheden mis. Het lege treinstel, dat moest getakeld worden, schoot los van de hersporingstrein. Twee arbeiders, onder wie Serge, werden gegrepen door de trein. Serge was al sinds 1979 aan de slag bij Infrabel. Opmerkelijk: ook zijn zoon Yoann, sinds een tiental jaar in dienst bij Infrabel, was die avond aan het werk. Voor zover geweten geraakte de jongeman niet gewond.

(lees verder onder de video)

De familie van Serge kan het nieuws amper geloven. “Serge zou volgende maand zestig worden”, zegt zijn broer Daniel aan RTL-Info. “Toen ik hem vorige week zag, vroeg ik hem nog of het nog geen tijd was voor zijn pensioen, na een carrière van bijna veertig jaar. Maar hij wou graag blijven, omdat hij zo veel van de job hield.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen