Nina (16) geschokt nadat ‘Project Axel’ 10.000 euro gaf aan dakloze Dirk: “Zonder hem had mama nog geleefd”

Toen de 16-jarige Nina naar de eerste aflevering van Project Axel keek op VIER, geloofde ze haar ogen niet. Ze zag hoe Daeseleire een geldsom van maar liefst 10.000 euro gaf aan dakloze Dirk, om hem een nieuwe start te gunnen. Maar Nina doet nu een schokkend relaas over de voormalige partner van haar moeder in Dag Allemaal.

mrra

“Dit is gewoon schandalig!” reageerde Nina boos op Facebook, terwijl ze vroeg om haar verhaal zo ver mogelijk te verspreiden. “Een prachtig programma dat mensen met weinig kansen een nieuwe kans geeft om een nieuw leven op te starten. Een prachtig initiatief. Totdat er iemand genaamd “Dirk” op televisie verscheen. De man die godverdomme mijn moeder had belogen, bedrogen, bestolen en haar in schulden achtergelaten heeft. Mijn moeder die een paar jaar geleden gestorven is aan zelfmoord. Hij was niet eens op haar begrafenis.”

“Hij ging zogezegd werken”

In Dag Allemaal geeft ze meer uitleg over hoe de man haar moeder zou hebben opgezadeld met een enorme schuldenlast. “Dirk ging zogezegd elke dag werken. Maar als mama weg was, keerde hij naar huis terug en hing hij de hele dag in de zetel”, vertelt ze aan Dag Allemaal. “Telkens als mijn moeder naar zijn loon vroeg, volgde er een uitvlucht: er was ‘een probleempje’, het zou ‘later gestort worden’.” Uiteindelijk werden de financiële lasten te zwaar voor Nina’s moeder, waarna ze geen uitweg meer zag en haar leven beëindigde met een wanhoopsdaad.”

“Op tv doet hij zich voor als een sympathieke man. Nu gebruikt hij haar naam om gans Vlaanderen een leugentje wijs te maken. Om zijn verhaaltje “nog zieliger” te maken zodat hij dat geld kan krijgen. Ik kreeg tranen in mijn ogen toen ik dit op tv zag. Een regelrechte steek in het hart. Mijn moeder haar naam die misbruikt wordt voor het geld”, besluit ze op Facebook.

“Privésfeer”

“De programmamakers betreuren het verdriet van Nina en haar vader”, reageerde VIER aan Dag Allemaal. “We hebben al enige tijd geleden contact met hen opgenomen, geluisterd naar hun verhaal en ook onze kant verteld. Het verhaal van Dirk en P. is duidelijk uiterst delicaat en gevoelig en wij hebben er bewust voor gekozen dit niet in het programma te verwerken, omdat het zich diep in de privésfeer afspeelt. Alles wat wij over Dirk in beeld brengen - zijn situatie, zijn verdriet, zijn dakloosheid, zijn gevecht om uit de dakloosheid te geraken en de stappen die hij daartoe zet - is naar onze mening moedig en oprecht.”

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER