Toeriste (24) filmt grappige visjes, maar moet zich plots razendsnel uit de voeten maken voor krokodil

Een Britse toeriste was maandag samen met een vriendin enkele grappige, springende vissen aan het filmen in Australië, toen ze plots werd aangevallen door een krokodil. Het anderhalve meter lange reptiel nam een hap uit het dijbeen van de jonge vrouw, die zich snel uit de voeten moest maken om niet helemaal tussen de krachtige kaken van het dier te belanden.

pjv

Ally Bullifent (24) uit de Britse stad Salisbury was samen met haar vriendin Leah op vakantie in de Australische staat Queensland en filmde de visjes bij een rivier vlak bij een idyllische strand. De jonge vrouwen giechelen eerst nog als ze de vissen zien rondspringen, maar het lachen vergaat hen snel als er plots een grote krokodil uit het ondiepe water schiet.

Leah werd gemeen in het been gebeten door de krokodil, maar raakte als bij wonder lichtgewond. Ze moest wel even naar het ziekenhuis om de wonde op haar dijbeen te laten behandelen, maar mocht dinsdagochtend alweer van de rest van haar vakantie genieten.

© Facebook

Monster

Het is niet de eerste keer dat toeristen of bewoners worden aangevallen door krokodillen in de buurt van het strand, waardoor iedereen er nogmaals aan wordt herinnerd dat geen enkele waterweg in Australië veilig is. In mei werd een fotografe (46) aangevallen door een krokodil van minstens vijf meter lang op een strand in de buurt. De vrouw overleefde de schokkende aanval niet en werd - ondanks verwoedde pogingen van haar vriendin om haar los te rukken - het water ingesleurd door het reusachtige monster.

De krokodil die Leah de wonde op haar been bezorgde, zal nu worden opgespoord door boswachters die het beest zullen proberen te vangen. “Als krokodillen gevaarlijk gedrag vertonen in bepaalde zones, worden ze verplaatst”, aldus een woordvoerder van het ministerie dat zich bezighoudt met wilde dieren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer