Ook Bermuda zou op de zwarte lijst komen.
Volledig scherm
Ook Bermuda zou op de zwarte lijst komen. © AFP

Paradise Papers: "Minstens 4 lidstaten op zwarte lijst belastingparadijzen als Europa eigen criteria zou toepassen"

De zwarte lijst met belastingparadijzen waaraan de Europese Unie werkt, zou ook minstens 4 lidstaten moeten bevatten als Europa de eigen criteria zou toepassen. Dat stelt Oxfam in een persbericht. Het gaat dan om Nederland, Ierland, Luxemburg en Malta. De ngo identificeerde daarnaast minstens 35 landen, geen lidstaten van de EU, die op de lijst zouden moeten komen.

6 reacties

  • mich deur

    6 jaar geleden
    Als Europa die Europese Paradise Staten hun gesjoemel verder toelaten dan is de volgende crisis het einde van onze fragile geloofwaardige Europa .Democratie is een werkwoord, gelijk voor iedereen, en dit geld ook voor de banken.
  • Geert Landsman

    6 jaar geleden
    Nederland was de hardste schreeuwer over Griekenland, maar ze hielpen zelf actief het land in puin. Je moet maar durven.
  • sus Beysen

    6 jaar geleden
    Laatbons dan per direct stoppen met handel met alvast deze vier in de rug schietende mede europeanen
  • kamiel Beke

    6 jaar geleden
    Kom, kom, niet overdrijven. Juncker heeft die post van EU voorzitter verkregen omdat hij via Luxemburg miljarden kon versluizen naar de paradijseilanden. Voor wat, hoort wat.
  • Jens van den Broeck

    6 jaar geleden
    België niet, iedereen die hier nog maar durft werken wordt onmiddelijk leeggezogen. Ondanks de leugens van de vakbonden en links