Maggie De Block
Volledig scherm
Maggie De Block © Photo News

Wanhopige vader van depressief meisje schrijft open brief aan minister De Block: "Doe iets alstublieft, vandaag nog. Wij staan machteloos"

De 15-jarige dochter van Vlaming S.B. is zwaar depressief. Ze snijdt in haar armen en heeft al drie crisisopnames van twee weken achter de rug. Omdat haar situatie elke dag verslechtert, doet S.B. in een open brief een oproep aan ministers Maggie De Block en Hilde Crevits. "Doe iets", klinkt het. Lees hieronder de integrale brief.

35 reacties

  • Patrick Arnout

    6 jaar geleden
    Volgens de FOD moeten de psychiatrische ziekenhuizen in België gesloten worden. Al jaren wordt daaraan verder gewerkt.
  • David Lievens

    6 jaar geleden
    Wat zit iedereen hier te zagen op De Block, zij is de eerste minister die initiatief neemt om psychische begeleiding terug te betalen zodat het draagbaar wordt. De eerste die samenwerkt met de commissie van psychologen. Alleen staan er veel organisaties en andere politiekers op de rem.
  • Vera Bloks

    6 jaar geleden
    Er is toch iets mis met de maatschappij als zoveel kinderen en jongeren zo diep ongelukkig zijn. Veel sterkte meneer, voor jou en je gezin.
  • Marc Peeters

    6 jaar geleden
    Volgens De Block staat het hen vrij om hulp te zoeken. Tot daar de bekommernis van de minister...
  • marleen achte

    6 jaar geleden
    Als u de reden weet van de depressie kan u lotgenoten groepen vinden op trefpunt zelfhulp. Kosteloos, lotgenoten.Meer betaalde! Ervaringsdeskundigen aan het werk stellen zou een win-win situatie geven.