© Arnold Roberts

© Arnold Roberts

© Arnold Roberts

© Arnold Roberts

© Arnold Roberts

© Arnold Roberts

© Arnold Roberts

© Arnold Roberts

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Louis Bollen, de snelste coiffeur van het Maasland, stopt ermee na 58 jaar.

Op de grens van Rekem en Neerharen woont Lewieke Bollen, de snelste kapper van het Maasland volgens zijn klanten, met zijn echtgenote Mia Meyers. Na 58 jaar zijn vak met liefde te hebben uitgeoefend, borg hij onlangs schaar en scheerborstel voorgoed op.

Arnold Roberts

In juni van dit jaar was Louis de coiffeur niet aanwezig tijdens de openluchtmis in Herbricht. Hij bleek toen net uit het ziekenhuis ontslagen te zijn na een operatie. Dit was de eerste keer sinds hij samen met zijn echtgenote Mia Meyers de kapel van Herbricht, die in lamentabele toestand verkeerde, op eigen kosten renoveerde. Dat was in 2003 toen de eerste openluchtmis plaatsvond en sindsdien was het echtpaar altijd aanwezig. De operatie zou ook het sein zijn om te stoppen als coiffeur en het begin van een welverdiende rust. Lewieke, zo is hij beter bekend aan beijde zijden van de Maas, werkte zeven dagen op zeven van 's morgens vroeg tot 's avonds laat en de verplichte rust, na de operatie waarvan hij herstellende is, doet hem wel wat. We kunnen nu eindelijk eens met vakantie gaan in Spanje zegt de 76 jarige die vanaf zijn 15e als leerling begon bij Bér Vangelabbeek in Lanaken aan de kerk. Drie jaar duurde zijn opleiding Bij Bér en de bijlessen in Hasselt. Tijdens zijn opleiding ging hij ook in Neerharen, waar hij toen woonde bij mensen thuis haren knippen. Op zijn 18 werd hij zelfstandig coiffeur.

Aan Bérb Dreessen die weduwe was en op de Steenweg in Rekem woonde had hij terloops gevraagd of ze niet iemand wist waar hij een kamer kon huren om een eigen zaak op te starten. Hij hoefde niet verder te zoeken want Bérb had een kamer vrij en zo kon hij aan de slag, dat was met Pasen nu alweer 58 jaar geleden. Later verhuisde hij naar een huis van Jules Kuypers eveneens op de steenweg en uiteindelijk naar zijn eigen woning op de grens van Rekem en Neerharen. Zijn eerste klant was Albert Beckers uit Neerharen en vanaf die klant was er geen vrije dag meer voor Louis behalve de kerkelijke hoogdagen. Lewieke stond in het Maasland bekend als de snelste kapper en deed dat altijd met groot plezier. Nu hij schaar en scheerborstel opgeborgen heeft wil hij nog een ding en dat is al zijn trouwe klanten bedanken voor al de jaren dat zij bij hem in de kapperstoel zaten en tevens al die klanten die hij daarnaast nog thuis bezocht. 'Als ik niet in het ziekenhuis beland was voor die operatie was ik nu nog steeds aan het knippen' zei lewieke nog bij ons afscheid.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer