Drie keer rellen in twee weken tijd. Onder andere aan het Brusselse Muntplein richtten jongeren vernielingen aan.
Volledig scherm
Drie keer rellen in twee weken tijd. Onder andere aan het Brusselse Muntplein richtten jongeren vernielingen aan. © Marc Baert

Organisatoren van de betoging tegen politiegeweld verbolgen over verbod van Close

De stad Brussel verbiedt de risicobetoging van de beweging 'Campagne Stop Répression' die woensdagavond zou plaatsvinden op het Rouppeplein. Dat liet het kabinet van Brussels burgemeester Philippe Close dinsdag weten. De PS'er roept op om niet ter plekke te gaan om te betogen.

149 reacties

  • Bart De Groote

    6 jaar geleden
    Betoging tegen politiegeweld? Grappig! Ik dacht dat na al die rellen dat het grootste verwijt naar de politie toe net was dat ze NIETS hadden gedaan! Hoe kan er dan sprake zijn van politiegeweld? Of wil dat crapuul liever totaal ongestoord kunnen branden en plunderen?
  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    De politie heeft tijdens die betogingen juist véél te weinig geweld gebruikt tegen vandalen en geweldpleger. Tegengeweld is de enige taal dat die gast begrijpen. Vernielingen aanrichten en geweld plegen tegen politie tijdens een betoging kan best beantwoord worden met rubberkogels. Dat is echt de enige taal die geweldplegers kennen.
  • August Leemans

    6 jaar geleden
    Maak deze organisatie onmiddellijk burgerlijk aansprakelijk voor iedere beschadiging of verstoring van de openbare orde. En dit voor alle deelnemers aan deze mogelijke betoging. De zou men voor alle betogingen moeten doen. In dien men personen burgerlijk aansprakelijk maakt moet men er ook voor zorgen dat ze vermogend zijn zodat er verhaal is op hen.
  • Willy Masson

    6 jaar geleden
    In Nederland is de Rotterdamse burgemeester, die lid is van de partij van de arbeid, Ahmed Aboutaleb , veel duidelijker staat onze samenleving je niet aan rot dan op en losgeslagen krapuul stuurt hij gewoon de ME op af. Hier is links een zakenvullende eigen volk verradende bende.
  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    Waarom worden de organisatoren niet opgepakt wegens opruiing en oproep tot oproer?Genoeg wettelijke gronden daarvoor,anderzijds wás er geen politiegeweld,ze willen dus betogen voor een reden die er niet is. Vandalisme,provocatie en rellen uitlokken met drogredenen zijn wel een gegronde reden om te verbieden. Dat zootje opruiers oppakken en terug naar afzender!!Wij tolereren geen oproerkraaiers meer!