Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Spooktrein doodde twee spoorarbeiders, maar hoe kon hij zo op hol slaan?

Een spooktrein denderde gisteravond 14 kilometer over een spoorlijn tussen Charleroi en La Louvière. Tegen een snelheid van gemiddeld 70 km/u, zonder lichten en totaal oncontroleerbaar. De exacte oorzaak wordt nog onderzocht, maar de balans is zwaar. Twee spoorwegarbeiders lieten het leven.

9 reacties

  • George Verbeek

    6 jaar geleden
    Het was niet te vermijden zei infrabel. Soms slaan treinen nu eenmaal op hol. Weer echt een Belgische uitleg is me dat.
  • jan vermeerch

    6 jaar geleden
    Op zo korte tijd weer een ongeval op zo een korte tijd. Infrabel moet wat meer veiligheidsmaatregelen treffen.ben benieuwd wat er volgende week gaat gebeuren. Echt erg voor de nabestaanden. Mijn innige deelneming.
  • Fred Fourgon

    6 jaar geleden
    Een trein is altijd stuurloos, die volgt altijd het traject dat de sporen hem voorhouden. Verder staan er wachtposten bij werken aan het spoor die de spoorarbeiders beschermen tegen planmatig opduikend treinverkeer. Deze zogenaamde spooktrein was allesbehalve planmatig op het bewuste traject en had zelfs geen signalisatie meer. En het was al donker.
  • Mark Van Belleghem

    6 jaar geleden
    Dat ze die vraag nog durven stellen: " Hoe kan dit gebeuren?" Is niet de eerste maal dat dit gebeurt, vorige keren zonder schade maar er is niets aan gedaan.
  • Joris Janssens

    6 jaar geleden
    Op die plaats... Eenmaal op hol was er niet veel meer men kon doen.