© Photo News

Treinbegeleidster nog altijd zwaargewond na ongeval Morlanwelz

Na het treinongeluk van maandagavond in Morlanwelz, is nog één zwaargewonde er erg aan toe. Dat zegt Charles-Eric Clesse, de arbeidsauditeur die voor het parket van Henegouwen het onderzoek naar het treinongeval leidt. Het gaat om de treinbegeleidster van de passagierstrein waartegen het losgekomen treinstel tot stilstand kwam. Het tweede zwaargewonde slachtoffer is intussen geopereerd en mocht het ziekenhuis dinsdagochtend verlaten.

Het treinstel was maandagochtend betrokken bij een ongeluk en werd ’s avonds rond 20 uur getakeld. Daarbij kwamen drie wagons om een nog onduidelijke reden los van de rest van de trein, die vast hing aan een hersporingstrein. De wagons bolden uiteindelijk 14 kilometer ver en maaiden daarbij enkele spoorabeiders weg, die herstellingswerken aan het uitvoeren waren na het ongeluk van ’s ochtends. Twee arbeiders van 42 en 59 jaar overleefden dat niet, twee collega’s raakten gewond.

De wagons kwamen uiteindelijk ter hoogte van Bracquegnies tot stilstand tegen een passagierstrein. Daar raakte een vijftal mensen gewond, onder wie de bestuurder en een treinbegeleidster, die beiden ernstig gekwetst waren. De treinbestuurder werd intussen geopereerd en mocht het ziekenhuis intussen verlaten.

De treinbegeleidster liep een zware interne bloeding op. Zij werd afgelopen nacht geopereerd, maar ligt nog altijd in het ziekenhuis. Haar toestand is volgens Clesse “zorgwekkend”. Drie andere lichtgewonde treinpassagiers konden ter plaatse worden verzorgd, zegt Clesse nog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER