Prins Harry en Meghan Markle maken trouwlocatie bekend

Het Britse hof heeft bekendgemaakt dat prins Harry en Meghan zullen trouwen in St George’s Chapel, bij Windsor Castle. Het huwelijk zal in mei plaatsvinden, een precieze datum is er nog niet.

tib

St George’s Chapel, de kapel van Windsor Castle nabij Londen, zal het decor zijn van het huwelijk tussen prins Harry en Meghan Markle. Het wordt dus niet Westminster Abbey zoals bij broer William, wel de kapel waar prins Charles trouwde met zijn tweede vrouw Camilla Parker-Bowles. Ook Peter Phillips, Harry’s neef, trouwde er in 2008. Volgens Jason Knauf, communicatie-adviseur van prins Harry, is deze kapel erg speciaal voor het koppel en hebben ze er elkaar vaak ontmoet sinds ze begin juli 2016 een relatie begonnen.

De koninklijke familie zal instaan voor het feest, de dienst, de muziek, de bloemen en de receptie. Meghan Markle, die protestantse is, zal voor de plechtigheid gedoopt worden. Volgens het Britse hof zal de 36-jarige actrice in de komende jaren ook de Britse nationaliteit verwerven.

Zoals verwacht zal het huwelijk plaatsvinden in mei. In april verwachten prins William en zijn vrouw Kate hun derde kindje.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER